Andrej Plenković u Zagrebu je najavio kako će izgledati njegove eventualne nove četiri godine na vlasti. Komentirao je i nove Škorine izjave, ali i povećan broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Zagrebu je predstavljao kandidate za iduće parlamentarne izbore u 1. izbornoj jedinici. Govorio je o planovima za iduće četiri godine, ako osvoje vlast. HDZ-ov slogan je Sigurna Hrvatska

Vezani članci Andrej Plenković Reporter Dnevnika Nove TV pitao premijera o obnovi, pogledajte kako mu je Plenković odbrusio: "Onda dođem na izbore..." Andrej Plenković ''Imaju do petka vremena vratiti cijene na staro'', zaprijetio Plenković, a čini se da je sad i Paladina stvarno bivši

"On najbolje zrcali ono što smo učinili u protekle četiri godine i što želimo za naše sugrađane u iduće četiri", najavio je. 

Pohvalio se kako su smanjili nezaposlenost, povećali zaposlenost, podigli prosječnu plaću, minimalnu plaću, mirovine, smanjili javni dug. 

"U ovoj COVID krizi osigurali smo dvije temeljne odrednice. Sačuvali smo zdravlje naših građana i osigurali ekonomsku i financijsku stabilnost naših radnika poslodavaca i ljudi u privatnom sektoru. Nitko nikad nije tako stao iza privatnog sektora", rekao je.

Spomenuo je i kako Hrvatsku u idućim godinama čeka 7 milijardi eura u novom europskom proračunu te još 10 milijardi u planu za gospodarski oporavak.

"Škoro proklizava"

Rekao je da u 1. izbornoj jedinici očekuje bolje rezultate nego prije četiri godine. Komentirao je i najnoviju izjavu Miroslava Škore koji je poručio onima koji dižu srednji prst, da će po prstima i dobiti

"Gospodin Škoro proklizava na suhom. Očito da proklizava svaki dan. Neki njegovu izjavu mogu doživjeti kao prijetnju. Ja je osobno nisam doživio kao prijetnju. Dapače, imamo iza sebe i rezultate i vjerujemo u sebe", rekao je. 

Za razliku od njih, poručio je, drugi nemaju niti programa niti postignuća te bi – ako bi došli s krajnje desnice, bili svojevrsni eksperiment kao i "ovi s lijeva, bez iskustva, okupljeni do ne znam koje daljine".

O novom povećanju broja zaraženih koronavirusom rekao je da u Hrvatskoj prate situaciju još od 8. siječnja, da su dobro reagirali.

"Osigurali smo vrlo nisko intenzitet. Rezultati su očiti. U nekim od zemalja našeg okruženja povećan je broj zaraženih. Intenzivno pratimo situaciju, gledamo i situaciju u Hrvatskoj jer smo u zadnja dva dana imali 22 slučaja što je puno više nego u zadnja tri tjedna zatišja. Smatramo da smo kao zdravstveni sustav u cijelosti pripravni nositi se s eventualnim brojem povećanih slučajevima zaraženih. Kontrolirati ćemo stvari na granici na učinkovit način, apelirati na sve nas da se ponašamo odgovorno", rekao je. 

"Imamo puno sjajnog iskustva s Mostom"

Na novinarski upit kako komentira uvjet Mosta za suradnjom da se provede referendum o izbornom zakonu, odgovorio je kako se može razgovarati o promjenama izbornog zakona, ali smatra kako se to pitanje ne treba uređivati referendumom već u Hrvatskom saboru. Poručio je i kako o suradnji s Mostom uopće ne razmišlja.

"Najmanje o njima razmišljam od svih. Imam puno sjajnog iskustva s njima", rekao je ironično.

U subotu je predstavljen i spot HDZ-a.

  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju