Obavijesti Video Pretražite Navigacija
„Penava nas je iznevjerio“

Andrej Plenković: Ovi izbori su važni za budućnost Hrvatske, a o datumu je odlučivao predsjednik Milanović

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr
Šef HDZ-a Andrej Plenković u Vukovaru je naglasio važnost nadolazećih izbora za Hrvate. Ponovio je da je o datumu izbora odlučivao predsjednik, a osvrnuo se i na odbjeglog Ivana Penavu za kojeg je rekao da je iznevjerio HDZ i potporu stranke.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je da su izbori petoga srpnja izuzetno važni za budućnost zemlje. Želja je vladajućih, rekao je, bila da se oni održe u vrijeme kada je intenzitet koronavirusa najmanji. Poručio je to iz Vukovara gdje je u sklopu kampanje lovio glasove donedavnom stranačkom kolegi, a sada suparniku na izborima, gradonačelniku Ivanu Penavi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

„O datumu održavanja izbora odlučivao je predsjednik, a odabrao je predzadnji Ustavom mogući datum, 5. Srpnja“, rekao je Plenković. Prije toga, popodne je u Vinkovcima izjavio da su izbori mogli biti ranije, 21. lipnja.

Ponovio je i kako ne misli da treba prekinuti predizbornu kampanju jer je zdravstveni sustav Hrvatske sposoban nositi se s koronavirusom.

Hvalio odnos Vlade prema Vukovaru

U središtu Vukovara Plenković je u druženju s građanima rekao da su iza ove vlade četiri izrazito dinamične i intenzivne godine čvrstog zalaganja za hrvatske interese, za Slavoniju, Baranju i Srijem, za Vukovar. Istaknuo je da je puno puta rekao kako nema ni jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, projekata i potpore nego je to Vukovar.

Govoreći o mjerama u koronakrizi, ponovio je da je njegova vlada sačuvala više od šesto tisuća radnih mjesta, za što je izdvojila oko pet mlijardi kuna, što je po njemu potez bez presedana.

"Zato danas imamo jednak broj zaposlenih kao što smo imali i prije ove koronakrize", istaknuo je i ocijenio da Vlada koju vodi Hrvatskom upravlja odgovorno i organizirano te da stoga država funkcionira dobro.

Od građana je zatražio novo povjerenje rekavši kako to čini jer „ne želi dovesti državu ni građane u situaciju da na jesen, ako bude drugog, ozbiljnijeg vala korone, upadnemo u neke kontekste koji bi se mogli nazvati ustavnim krizama“.

Smatra da je Penava iznevjerio potporu stranke

Plenković je rekao kako je HDZ u Vukovaru uvijek na domaćem terenu ustvrdivši kako se vukovarski HDZ nakon izlaska iz stranke gradonačelnika Penave i dotadašnjih stranačkih vijećnika Gradskog vijeća konsolidirao i ide naprijed.

"Gospodin Penava je dobio svu našu potporu i ovog HDZ-a koji ja vodim i onog koji su vodili moji prethodnici i on je tu potporu u potpunosti iznevjerio i otišao u jednu drugu opciju. Mislim da je to bila velika greška“, istaknuo je.

Na kraju je zaključio da ako netko pretendira biti zamjenik predsjednika HDZ-a u ožujku, a nakon samo dva mjeseca ode u drugu opciju, je problem u njemu, a ne u HDZ-u.

Ranije je Plenković poručio da u petoj izbornoj jedinici očekuje osam mandata, isto kao i na prošlim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene