Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjednica predsjedništva HDZ-a

Butković otkrio što se to događa u središnjici HDZ-a: "Je li Kovač na listi? Vidjet ćete uskoro. Brkić? Mislim da on nema interesa"

U tijeku je finalni sastanak Andreja Plenkovića s čelnicima županijskih organizacija HDZ-a, nakon čega će uslijediti sjednica Predsjedništva i konačno usuglašavanje lista za parlamentarne izbore.

Iako su razgovori u stranci započeli još u 17 sati, sjednica Predsjedništva nije započela ni do 19 sati. Razlog su individualni razgovori predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića sa svakim čelnikom županijske organizacije pojedinačno. 

Pročitajte i ovo HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku

Oleg Butković je u razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdio da su ti razgovori još u tijeku te zbog toga nije htio precizirati je li Miro Kovač na izbornoj listi. 

"Vidjet ćete je li na listi. Razgovaralo se s puno ljudi, pričekajte da završi sjednica", rekao je Butković.

Na pitanje Andrije Jarka pojačava li HDZ svoje desno krilo ljudima poput Kovača, Steve Culeja i Božidara Kalmete, Butković kaže da podjele na desne i lijeve unutar HDZ-a nisu dobre. "Imamo puno hrvatskih branitelja i u tom smislu treba naći najbolji balans između ljudi koji odgovaraju i samom članstvu", rekao je Butković

Rekao da Milijan Brkić nema interesa da bude na listi HDZ-a.

Na Škorine izjave, da bi Plenković bio dobar ministar vanjskih poslova, Butković kaže da su to nisu dobre izjave. "Na funkcije predsjednika Vlade i ministara trebaju doći najbolji. A gospodin Plenković je trenutno najbolji", kaže Butković.

Odbacio je i mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a, a o koaliranju s Miroslavom Škorom pričekat će rezultat izbora. A na izborima očekuje da budu relativni pobjednici i da ostvare rezultat poput onoga 2016. ili bolji. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene