Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon osipanja

Most predstavio pojačanje: Pridružila im se Marija Selak Raspudić - ''Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most je na profilu na Facebooku predstavio pojačanje u stranci, pridružila im se Marija Selak Raspudić.

Osim odlazaka Most se suočio i s propalim pregovorima s Domovinskim pokretom, ali sad predstavljaju pojačanja. Pridružla im se Marija Selak Raspudić.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

''Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena. Postoje trenuci, a ovo teško proljeće zasigurno je jedno od njih kada se svaki slobodan građanin ove zemlje zapita treba li i dalje podnositi pasivnu zlouporabu vlasti ili se treba i sam uključiti u političke procese'', rekla je na početku predstavljanja. Dodala je da je Sabor temeljna politička institucija, ali je posljednjih godina političkim trgovinama njegov ugled srozan i pogažena je politička volja građana.

''Onemogućuju se referendumi, raspisuju izbori usred pandemije, onemogućava dopisno i elektroničko glasanje s ciljem da se smanji ionako mala participacija građana na izborima'', objasnila je. Dodala je da više ne želi pristajati na to, pa se odlučila kandidirati kao neovisna kandidatkinja na listi Mosta, opciji koju prepoznaje kao poštenu i usmjerenu budućnosti. Najavila je da će svoj rad u Saboru usmjeriti na područja kojima se bavi - tehničkoj dehumanizaciji, prijetećoj digtalnoj diktaturi i obrazovnim procesima.

Slaven Dobrović, bivši saborski zastupnik i bivši ministar zaštite okoliša, napustio je u utorak Most nezavisnih lista.

''Danas, nakon tri godine u oporbi, poslije nekih dobrih i loših faza, Most se u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga u formalnom i neformalnom smislu'', napisao je Dobrović u otvorenom pismu. Uz Dobrovića, iz stranke su izašli i Ružica Vukovac te Vlado Marić. Ines Strenja, koja je prošle jeseni napustila Most, sad je najavila odlazak iz politike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene