Održano je osmo predizborno sučeljavanje na DNEVNIK.hr-u. Gosti Mislava Bage odgovarali su na aktualna pitanja o zdravstvu. Pogledajte kako su odgovorili na pitanje je li viski ili bombonijera doktoru mito.


Na osmom po redu tematskom sučeljavanju, Mislav Bago na temama o zdravstvu sučelio je kandidate najjačih političkih stranaka. U debati su sudjelovali Maja Grba-Bujević (HDZ), Rajko Ostojić (Restart), Milan Vrkljan (Domovinski pokret) i Marina Budimir (Most).

Vezani članci Krešimir Bubalo, Zvonimir Troskot, Boris Lalovac, i Zdravko Marić Hoće li nas krediti koji su se odobravali preko mobitela skupo koštati: "To su bombe koje će sigurno eksplodirati" Osmo sučeljavanje na Novoj TV Bagini gosti svađali se tko je kriv što se ne isplaćuju prekovremeni sati: ''Ovo je koalicija SDP-a i HDZ-a'', ''E moj Škoro''

Gosti su govorili o mjerama borbe protiv koronavirusa, radu bolnica i listama čekanja, a na kraju sučeljavanja Bago ih je pitao je li boca viskija i bombonijera mito.

Za Milana Vrkljana iz Domovinskog pokreta to nije poželjno, ali je realnost. ''To je tradicija u hrvatskom narodu, još od vračeva'', poručio je.
''Ja to ne volim i ne prihvaćam, liječnici rade svoj posao i za to su plaćeni. Ne treba donositi poklon liječnicima. Najveći poklon mi je bio kad su mi pacijenti očistili auto od snijega'', ocijenila je Mostova Marina Budimir. Maja Grba-Bujević iz HDZ-a rekla je da nema potrebe da liječnicima itko išta daje. ''Moji pacijenti znaju da ja to ne volim, ako nešto dobijem to ostane na odjelu'', rekao je SDP-ovac Rajko Ostojić.

Gosti su redom odbacili teorije da je 5G mreža dovela do korone. ''Neka promijene temu'', kratak je bio Ostojić, a Grba-Bujević je samo naglasila da to nije istina. ''Previše smo išli u školu da bismo u to vjerovali'', istaknuo je Vrkljan. Budimir naglašava da to nije točno. ''Držanje mobitela i mikrovalna su štetniji od 5G i 4G mreže'', rekla je.

Provjerio je Bago i bi li htjeli biti ministri. ''Ne baš'', rekla je uz osmijeh Grba-Bujević. Kasnije je objasnila da je to zato što ''imamo krasnog ministra Vilija Beroša''. Vrkljan kaže da će biti kako stranka odluči, a Budimir da bi pristala. ''Već sam bio ministar, imamo široku klupu tko sve može biti ministar ili ministrica'', odgovorio je Rajko Ostojić.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju