Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predizborno sučeljavanje

Ivan Anušić: ''Znam i gore stvari o svojim političkim protivnicima od toga da su preljubnici''

U prvoj u nizu debata uoči parlamentarnih izbora sučelili su se Ivan Anušić iz HDZ-a, predstavnik Restart koalicije i čelnik HSS-a Krešo Beljak, Hrvoje Zekanović iz Domovinskog pokreta i predsjednik Mosta Božo Petrov. Na kraju sučeljavanja odgovorili su na nekoliko kratkih pitanja, poput onoga bi li ikada protiv suparnika iskoristili saznanje da je netko od njih – preljubnik.

Nova TV organizirala je prvu u nizu debata uoči parlamentarnih izbora 5. srpnja. Prvi kojima je pitanja postavljao Mislav Bago bili su HDZ-ov Ivan Anušić, predstavnik Restart koalicije, čelnik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik Mosta Božo Petrov i Hrvoje Zekanović iz Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Krešimir Bubalo, Zvonimir Troskot, Boris Lalovac, i Zdravko Marić sučeljavanje o financijama Hoće li nas krediti koji su se odobravali preko mobitela skupo koštati: "To su bombe koje će sigurno eksplodirati" Marina Budimir, Milan Vrkljan, Rajko Ostojić, i Maja Grba-Bujević odgovorili žele li biti ministri Jesu li bombonijera i viski doktorima mito? Zanimljivi odgovori sudionika debate na DNEVNIK.hr-u

Nakon žestoke debate u kojoj se, između ostalog, žustro raspravljalo u ustašama i partizanima, kandidati su odgovorili na nekoliko pitanja, poput onog trebaju li djeca dužnosnika pohađati privatne škole i vrtiće.

Djeca dužnosnika u privatnim školama

Anušić je rekao da njegova djeca pohađaju javnu školu, ali da ako si roditelj to može priuštiti, djeca dužnosnika slobodno mogu ići u privatnu školu. Problem ne vidi ni Hrvoje Zekanović, a Krešo Beljak složio se s Božom Petrovom, koji je rekao da je to izbor roditelja, ali da je ''bolje da zbog socijalizacije da idu s drugom idu u običnu školu''.

Mislav Bago goste je pitao i što bi naveli kao svoju najveću manu, na što je Beljak odgovorio da su to brzopletost i brz jezik. ''Možda bi mi trebala biti neka dlaka na jeziku'', odgovorio je Zekanović, a Anušić je izdvojio impulzivnost. Čelnik Mosta kazao je da njegove mane najbolje mogu prepoznati ljudi u njegovoj okolini.

O suparnicima preljubnicima

Na pitanje bi li u kampanji iskoristili informaciju da je netko od protukandidata preljubnik, svi su odlučno odgovorili – ne. ''Ja znam i gore stvari o svojim političkim protivnicima pa to ne komuniciram medijima. Stvarno nema smisla da ga prozivam zato što je imao preljub'', rekao je Anušić, na što su se drugi nasmijali. ''Osobni život je osobni život'', poručio je Zekanović, a Petrov dometnuo da se ne bavi takvim stvarima.

Otkrili su i što će raditi jutro nakon izbora. Petrov je kazao da će on biti sretan, Zekanović će možda imati glavobolju, ali od slavlja. Ivan Anušić kaže da će biti miran, bez obzira na ishod izbora. Krešo Beljak kaže da im svima zavidi jer će oni ''na godišnji odmor i more, a mi 6. srpnja idemo raditi''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene