Krešo Beljak i Marijana Petir
Krešo Beljak i Marijana Petir Foto: Igor Soban/Patrik Macek/Pixsell

HSS Zagrebačke županije optužio je u srijedu bivšu HSS-ovku i europarlamentarku Marijanu Petir, koja će na predstojeće parlamentarne izbore izaći na listi HDZ-a, da obmanjuje javnost kako bi približila HSS i HDZ te sebi osigurala ulazak u Hrvatski sabor.


HSS u priopćenju navodi da Marijana Petir, iako već tri godine nije članica stranke, nastoji koristiti sve mehanizme, pa čak i bazu podataka stranačkog članstva, što je protuzakonito, kako bi ponovno približila HSS i HDZ.

Vezani članci Slika nije dostupna Beljak: "Ne želim ulaziti u polemike s Petir, za sve što će joj se dogoditi odgovorna je sama" Slika nije dostupna Marijana Petir u prvom televizijskom intervjuu nakon izbacivanja iz HSS-a

"Nastoji sve kako bi ponovno približila HSS stranci koja se nalazi na optuženičkoj klupi zbog korupcije, kako bi samoj sebi priskrbila korist u vidu ulaska u Hrvatski sabor iz 6. izborne jedinice", kaže se u priopćenju koje potpisuje Martina Glasnović, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije i HSS-ova kandidatkinja u 6. izbornoj jedinici.

Odluku Petir da na izbore izađe s HDZ-om ocijenila je kao dokaz što je i za koga Petir radila proteklih godina. U HSS-u Zagrebačke županije podsjećaju da je Petir godinama bila dio vodstva HSS-a koje je ostavilo milijunske dugove te da je više puta tijekom svog političkog djelovanja u HSS-u bila suspendirana.

U lipnju 2017. isključena je iz HSS-a jer nije poštovala odluke stranačkih tijela, nakon čega je protiv te odluke vodila i izgubila spor pred Upravnim sudom u Zagrebu.

Unatoč tome, Petir i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke, nastojeći nanijeti štetu HSS-u i aktualnom vodstvu, stoji u priopćenju.