Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oštro priopćenje

HSS napao Marijanu Petir da obmanjuje javnost: ''Nastoji raditi protuzakonito da se približi HDZ-u''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS Zagrebačke županije optužio je u srijedu bivšu HSS-ovku i europarlamentarku Marijanu Petir, koja će na predstojeće parlamentarne izbore izaći na listi HDZ-a, da obmanjuje javnost kako bi približila HSS i HDZ te sebi osigurala ulazak u Hrvatski sabor.

HSS u priopćenju navodi da Marijana Petir, iako već tri godine nije članica stranke, nastoji koristiti sve mehanizme, pa čak i bazu podataka stranačkog članstva, što je protuzakonito, kako bi ponovno približila HSS i HDZ.

Pročitajte i ovo Marijana Petir i Sabina Tandara Knezović HDZ-ov adut za desno krilo Petir za Dnevnik Nove TV: "Sudjelovala sam u Hodu za život, ali smatram da me Plenković prihvaća sa svim mojim svjetonazorima" Marijana Petir (Foto: Dnevnik.hr) Oglasila se i Petir HSS objavio presudu: "Petir je izgubila spor, ako nam nastavi nanositi štetu tužit ćemo je"

"Nastoji sve kako bi ponovno približila HSS stranci koja se nalazi na optuženičkoj klupi zbog korupcije, kako bi samoj sebi priskrbila korist u vidu ulaska u Hrvatski sabor iz 6. izborne jedinice", kaže se u priopćenju koje potpisuje Martina Glasnović, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije i HSS-ova kandidatkinja u 6. izbornoj jedinici.

Odluku Petir da na izbore izađe s HDZ-om ocijenila je kao dokaz što je i za koga Petir radila proteklih godina. U HSS-u Zagrebačke županije podsjećaju da je Petir godinama bila dio vodstva HSS-a koje je ostavilo milijunske dugove te da je više puta tijekom svog političkog djelovanja u HSS-u bila suspendirana.

U lipnju 2017. isključena je iz HSS-a jer nije poštovala odluke stranačkih tijela, nakon čega je protiv te odluke vodila i izgubila spor pred Upravnim sudom u Zagrebu.

Unatoč tome, Petir i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke, nastojeći nanijeti štetu HSS-u i aktualnom vodstvu, stoji u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene