Branko Grčić iz SDP-a kaže kako je "očito da HDZ nastavlja svoju politiku, a to je da radi na rasterećenju većih plaća". Ambiciozan plan da otvore 100.000 radnih mjesta riješio bi nezaposlenost u Hrvatskoj, a to je nemoguće, smatra Grčić.

Galerija Branko Grčić Branko Grčić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Branko Grčić (Foto: Dnevnik.hr)

SDP-ov Branko Grčić za Dnevnik Nove TV komentirao je izborni program HDZ-a te kazao kako "nema granice za HDZ-ova obećanja".

Vezani članci Slika nije dostupna Pokret za modernu Hrvatsku: „Tražimo hitno zaustavljanje svih promidžbenih aktivnosti ili odgodu izbora“ Slika nije dostupna Plenković: "Bernardić i SDP podcjenjivali su epidemiju, grlili su se i ljubili"

"Milijarde lete u nebo. To je prvi dojam. 5, 10, 30 milijardi kuna", kaže Grčić te ističe kako su plaće rasle posljednjih nekoliko godina usljed nešto bolje gospodarske situacije.

"I oporavka koji je počeo s našom vladom još 2015. Prema tome jedino poreznim rasterećenjem je moguće dizati plaće s aspekta politike", kaže Grčić te dodaje kako je SDP-ova vlada bila fokusirana na dizanje manjih plaća, ljudima čije plaće nisu dovoljne za život.

"Zato smo predložili podizanje tog osobnog neoporezivog dobitka s 4000 na 5000 kuna", rekao je Grčići nastavio: "očito HDZ nastavlja svoju politiku, a to je da radi na rasterećenju većih plaća. Zadnja mjera rasterećenja povećala je samo plaće koje su iznad 18.000 kuna netto. Smanjenjenje ova najveće stope s 36 na 30 posto to ide u tom smjeru".

Što se tiče obećanja da bi u drugom mandatu otovorili 100.000 novih radnih mjesta, Grčić smatra da bi time riješili nezaposlenost u Hrvatskoj, a to je nemoguće.

"Prije korona krize je na zavodu bilo oko 130.000 nezaposlenih, takva bi brojka eliminirala nezapolenost u Hrvatskoj. Neka birači procijene bi li neka nova HDZ-ova vlada ovim obećanjem eliminirala nezaposlenost u Hrvatskoj državi. To nije ni jednoj vladi nigdje pošlo za rukom, pa neće ni njima", poručuje Grčić.

HDZ-ovi ministri su ranije danas, uoči sastanka u stranci, kazali kako je fokus HDZ-ova programa gospodarstvo i sigurnost.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju