Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predstavljanje strategije

HDZ otkrio s kojim sloganom izlaze na izbore, u utorak službeno predstavljanje programa: "Nakon krize ćemo zemlju učiniti još boljom"

Završio je središnji odbor HDZ-a. Više od 150 HDZ-ovaca okupilo se u zagrebačkom Westinu gdje im je predstavljena izborna strategija.

Vodstvo HDZ-a u zagrebačkom Westinu predstavilo je izbornu strategiju i program kako bi ih članovi prije sutrašnjeg službenog predstavljanja u 13 sati i prihvatili. U fokusu su, kao i prijašnjih godina, gospodarstvo, digitalizacija, poljoprivreda, a HDZ će na izbore izaći sa sloganom "Sigurna Hrvatska".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

"Mi smo radeći ovaj program  po postignućima po svim područjima u četiri godine i ambicije u čeitiri naredne ispunili ogroman broj ciljeva. Program kojeg ćete vidjeti sutra će imati pet cjelina - socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, ekonomija, suverenost, osnažena državnost i globalna prepoznatljivost. Ovo je program koji će iskorititi trenutak nakon ovakve krize da zemlju učinimo još boljom, i da svi naši sugrađani žive kvalitetnije", izjavio je Plenković nakon predstavljanja programa. 

Jandroković: "Ključna je sigurnost ljudi"

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a uoči odbora kazao je kako je gospodarstvo ključan element programa, a Gordan Jandrović istaknuo je kako je ključna sigurnost ljudi.

"Gospodarski dio je jedan od najbitnijih u svakom programu, graskih općinskih nacionalih izbora. Gospodarstvo je upravo kapital koji prenosimo u drugi mandat i u protekle 4 godine smo napravili odličan posao usprkos dvije situacije koje nismo mogli predvidjeti ali smo ih prebrodili", rekao je Anušić.

"U središtu programa će biti kako dalje osigurati sigurnost i živote i zdravlje, kako se nositi sa novim gospodarskim izazovima. Cijeli svijet živi u neizvjesnosti i program HDZ-a daje najbolja rješenja", kaže Gordan Jandroković.

''Vlada se vrlo uspješno nosila sa svim izazovima''

Naglaske strategije i izbornog programa najprije će, rekao je, predstaiti članicama i članovima Odbora, a nakon toga i hrvatskoj javnosti, sutra u 13 sati u prostorima HDZ-a.

Jandroković je istaknuo da se ova Vlada kroz tri i pol godine mandata sve do koronakrize vrlo uspješno nosila sa svim izazovima i da je imala vrlo dobre gospodarske brojke i vezane uz broj zaposlenih i smanjenje broja nezaposlenih. Imali smo izvrsne turističke sezone, rast kreditnog rejtinga i životnog standarda. Onda je došla do tada neviđena situacija u kojoj je Vlada isto tako izvrsno reagirala zaštitivši živote i zdravlje hrvatskih građana i krenula s paketom gospodarskih mjera, podsjetio je.

Na pitanje o terminu održavanju izbora i najavi da neki građani u inozemstvu neće moći glasovati, npr. u Kanadi, te njihovim zamjerkama i što im može poručiti, Jandroković je rekao da se - što se tiče Hrvatske - donijelo zaista dobru odluku, što pokazuju podaci o epidemiološkoj situaciji. Ako se takve brojke nastave u idućih desetak dana, u Hrvatskoj više neće biti zaraženih koronavirusom, dodao je.

''Nadam se da će većina Hrvata ostvariti biračko pravo''

Način na koje je postavljeno pitanje, može sugerirati da možda idućih nekoliko godina neće biti moguće održati izbore, rekao je Jandroković dodavši kako postoji mogućnost da se u nekim državama neće riješiti pitanje koronavirusa, kakva je sada dinamika, pogotovo u Južnoj i Sjevernoj Americi i pitanje je kada će tamo biti moguće normalno raditi i funkcionirati.

''Nadam se da će velika, najveća većina hrvatskih građana moći ostvariti biračko pravo i to je s obzirom na iznimnost situacije i zdravstveni izazov, najviše što smo u ovom trenutku mogli učiniti i postići. Izbori nisu mogli biti u prosincu, jer bismo izašli iz ustavnih rokova i tražili smo trenutak u kojem je bilo najizvjesnije da ćemo moći osigurati provedbu izbora po najboljim mogućim standardima'', rekao je Jandroković.

Pokazuje se da je u Hrvatskoj i jednom dijelu zemalja u kojima živi velika hrvatska dijaspora situacija takva da će se moći nesmetano glasovati. U onim državama u kojima to neće biti moguće, naravno da nam je žao i da bismo voljeli da svaki hrvatski građanin i birač ostvari biračko pravo, ali je ovo viša sila i nije to učinjeno s nekom namjerom da se bilo koga onemogući u njegovom glasačkom pravu, nego smo morali voditi računa o ustavnim rokovima i da osiguramo legitimitet nove parlamentarne većine i nove hrvatske vlade, poručio je Jandroković.

Na upit o mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i objavi video s natpisom "Rijeka - mađarsko more", Jandroković je rekao kako je očito da se "taj folklor" u Mađarskoj događa s vremena na vrijeme i neprihatljiv nam je. Tu vrstu poruke ne držimo doprinosom razvoju dobrosusjedskih odnosa i kroz nekoliko kanala uputili smo poruku mađarskoj strani da bi bilo dobro da takvu vrstu retorike prestanu koristiti, naglasio je Jandroković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene