Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o mogućoj odgodi izbora

Bošnjaković (HDZ): ''Cilj nam je digitalizacijom ubrzati postupke u pravosuđu''

Dražen Bošnjaković
Dražen Bošnjaković Foto: DNEVNIK.hr
Član Središnjeg odbora HDZ-a Dražen Bošnjaković poručio je u utorak kako će im u sljedećem mandatu cilj biti daljnja digitalizacija radi ubrzanja postupaka u pravosuđu.

''U ovom mandatu cilj nam je bio brže, bolje i modernije pravosuđe i to je obuhvaćalo digitalizaciju postupaka u pravosuđu, uvođenje elektroničke komunikacije na trgovačke i općinske sudove, a u sljedećem mandatu to ćemo proširiti i na ostale sudove", kazao je Dražen Bošnjaković na konferenciji za novinare HDZ-a na temu "Pravosuđe i borba protiv korupcije".

Pročitajte i ovo Slučaj Jenkač - 3 Incident u Novom Marofu Gradonačelnik se potukao s vojnikom, čeka se odluka HDZ-a: "Kad za to postoje razlozi, sankcioniramo" Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, porukao se s vojnikom nositelj crnog pojasa HDZ-ov gradonačelnik pretukao vojnika pa pobjegao: "Žao mi je..."

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka priznavši da je sporost jedan od najvećih problema pravosuđa.

Kada je riječ o ovrhama Bošnjaković je podsjetio na novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje u Saboru i za koji kaže da će dodatno zaštititi dužnike. "Od 340 tisuća blokiranih mjerama smo uspjeli taj broj smanjiti za oko 100 tisuća, uveli smo snažne socijalne mehanizme za zaštitu digniteta dužnika, a novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje predviđa još bolje mjere", istaknuo je.

O mogućoj odgodi izbora

Zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić najavio je rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka prostora USKOK-a i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a kada je riječ o borbi protiv korupcije, podsjetio je na donošenje strategije suzbijanja korupcije te uvođenje kodeksa korporativnog upravljanja u trgovačkim društvima u kojima Hrvatska ima većinski udjel.

Na upit novinara o mogućoj odgodi parlamentarnih izbora Katičić je odgovorio kako smatra da za sada za tim nema potrebe. "Nema potreba da se za sada ta tema uopće razmatra, treba pratiti epidemiološku strukturu i prema tome će se prilagoditi mogućnost izbora", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene