Dražen Bošnjaković
Dražen Bošnjaković Foto: DNEVNIK.hr

Član Središnjeg odbora HDZ-a Dražen Bošnjaković poručio je u utorak kako će im u sljedećem mandatu cilj biti daljnja digitalizacija radi ubrzanja postupaka u pravosuđu.


''U ovom mandatu cilj nam je bio brže, bolje i modernije pravosuđe i to je obuhvaćalo digitalizaciju postupaka u pravosuđu, uvođenje elektroničke komunikacije na trgovačke i općinske sudove, a u sljedećem mandatu to ćemo proširiti i na ostale sudove", kazao je Dražen Bošnjaković na konferenciji za novinare HDZ-a na temu "Pravosuđe i borba protiv korupcije".

Vezani članci Andrej Plenković Plenković opet oštro o predsjedniku: "Milanović se iz živog pijeska lovi za bilo koju grančicu. Htio je pokriti svoju rabotu oko pomilovanja" Glasovanje u Saboru - 3 Hoće li Plenkovićevi partneri podržati ideju o pobačaju u Ustavu? "Hrvatska neće biti Poljska"

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka priznavši da je sporost jedan od najvećih problema pravosuđa.

Kada je riječ o ovrhama Bošnjaković je podsjetio na novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje u Saboru i za koji kaže da će dodatno zaštititi dužnike. "Od 340 tisuća blokiranih mjerama smo uspjeli taj broj smanjiti za oko 100 tisuća, uveli smo snažne socijalne mehanizme za zaštitu digniteta dužnika, a novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje predviđa još bolje mjere", istaknuo je.

O mogućoj odgodi izbora

Zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić najavio je rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka prostora USKOK-a i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a kada je riječ o borbi protiv korupcije, podsjetio je na donošenje strategije suzbijanja korupcije te uvođenje kodeksa korporativnog upravljanja u trgovačkim društvima u kojima Hrvatska ima većinski udjel.

Na upit novinara o mogućoj odgodi parlamentarnih izbora Katičić je odgovorio kako smatra da za sada za tim nema potrebe. "Nema potreba da se za sada ta tema uopće razmatra, treba pratiti epidemiološku strukturu i prema tome će se prilagoditi mogućnost izbora", rekao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju