Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hitnu pomoć na Hipodromu danas je zatražilo 59 hodočasnika, izjavila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba dr. Slobodanka Keleuva.


U kolima Hitne pomoći i u dva bolnička šatora postavljena na Hipodromu bilo je pregledano 40 pacijenata, a njih 19 je odvezeno u zagrebačke bolnice na dodatnu obradu i opservaciju.
Među 19-ero pacijenata prevezenih u zagrebačke bolnice bilo je i četvero djece koja su prevezena Dječju bolnicu u Klaićevoj.

Tegobe na koje su se žalili hodočasnici koji su zatražili liječničku pomoć bile su različite - dehidriranost, bolovu u trbuhu, problemi sa srcem, poteškoće s disanjem, te manje ozljede. Pritsak u zraku za kronične bolesnike može biti poguban posebno ako zaborave uzeti terapiju, rekla je dr. Keleuva dodajući kako bi broj liječničkih intervencija bio i manji da je na Hipodromu bilo više hlada. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor: Misno slavlje nas uči poniznosti Slika nije dostupna 'Revidirajte zakon koji dopušta abortus'
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju