Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok se Crkva uoči lokalnih izbora drži rezervirano i uglavnom šalje načelne poruke vjernicima, glasačima u općini Seget kod Trogira već tjednima traje otvoreni sukob općinskog načelnika iz redova HDZ-a i mjesnog župnika, kojem potporu otvoreno daju gotovo svi župljani.


Seget kraj Trogira, idilično primorsko mjesto pred lokalne izbore doslovno ključa. Već nekih 16 godina ovdje je na vlasti načelnik Vinko Zulim iz redova HDZ -a. Ovih dana mnogi Segećani poručuju da im je dosta Zulimove diktature. Svećenik tvrdi, Zulim kupuje i ucjenjuje prestrašene glasače.

Vezani članci Slika nije dostupna Vidović će se žaliti DIP-u Slika nije dostupna Oba kandidata dobila isti broj glasova

'Zovi ih u svoj ured pa im pere mozak i onda evo ti 200 300 kuna ali ti moraš glasovat za mene, bit će sve snimano, ovdje ćeš doć u moj ured, sve snimam i ne budeš li glasovao za mene sve ću ti do 12. koljena proklet i ljudi u strahu glasuju', rekao je Nikola Galov, župnik u Segetu.

Grupa mještana danas je samo prosvjedovala zbog kanalizacije koju neće dobiti. Ali načelnik je poslao snimatelje, neka se registrira tko se usudio usprotiviti mu se. Zulim zna i fizički zaprijetiti. Prosvjednici su nam poručili da odemo vidjeti golemu kuću koju gradi kraj hotela Medena na plaži.

Župnik Nikola predvodi segetsku crkvu više od 20 godina. Poručuje župljanima - ne glasajte za Zulima. Načelnika Zulima smo naravno htjeli pitati što kaže na prozivke. No, zaštitari su grubo zatvarali vrata Općine pred licima svih novinara. Novinarima je danas očito bilo zabranjeno ući u zgradu općine Seget gdje načelnik Zulim drži svoju vlast. Evo pokušajmo još jednom. Ništa, zatvoreno za javnost. A što na sve kaže pučanstvo vidjet će se na glasanju u nedjelju