Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavio svoju viziju Splita

Jelena Rozga na izbornoj listi Željka Keruma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika poduzetnik Željko Kerum sinoć je predstavio svoj program i kandidacijsku listu za Gradsko vijeće obećavši da će se kao gradonačelnik, u slučaju izborne pobjede, u svom mandatu zauzeti za izgradnju 10.000 stanova u Splitu.

U njegovom poslovnom prostoru Jocker, u nazočnosti mnoštva simpatizera, Kerum je predstavio i svoju listu kandidata za splitsko Gradsko vijeće među kojima je 10 žena i 14 muškaraca. Među poznatijim kandidatima Kerumove liste su hrvatski boksački reprezentativac Marko Tomasović i pjevačica Jelena Rozga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjerili don Vinkove račune Crkva brani don Vinka Sanadera Slika nije dostupna Počelo 55. splistko ljeto Kerum: Nisam iz kulture, ali...

'Split treba postati grad turizma, biznisa i pameti'

U iduće četiri godine u Split treba investirati četiri milijarde dolara za igradnju deset tisuća stanova, deset vrhunskih hotela s pet tisuća ležajeva i 400 tisuća četvornih metara površine uredskih prostora, rekao je Kerum i obećao da će za njegova gradonačelničkog mandata u Splitu svoje poslovne urede otvoriti deset multinacionalnih kompanija. 'Split treba postati grad turizma, biznisa i pameti', rekao je Kerum.

Split trenutačno, rekao je, ima 1000 stanovnika manje nego 1990. godine, a to znači da su ljudi odlazili iz Splita tražeći bolji život. Kritizirao je dosadašnje političare koji su od osamostaljenja Hrvatske vladali Splitom rekavši da je njima bio cilj vlastita funkcija a ne napredak grada.

Kerum zapjevao s Mišom Kovačem

Kerum je izvjestio kako je splitskoj djevojčici Pauli Rađa za operaciju potrebno 40 tisuća dolara te je rekao kako on izdvaja 100.000 kuna za tu namjenu pozivajući i ostale nazočne da svojim prilozima pomognu izliječenje mlade Splićanke. Na kraju promocije priopćeno je da je pet nazočnih poduzetnika doniralo po deset tisuća dolara čime je, kako je rečeno, premašen potreban iznos za njeno liječenje.

Na sinoćnjem predstavljanju, kojim je Kerum započeo predizbornu promidžbu, prikazan je i demo- snimak predizborne pjesme 'Splite ja te volim' koju Željko Kerum pjeva s Mišom Kovačem. U kulturno zabavnom programu nastupili su klapa Iskon i čelistica Ana Rucner. Među nazočnima, Kerum je posebice pozdravio Vladimira Bearu, proslavljenog golmana splitskog Hajduka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene