Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovljeni izbori

Šibenik dobio gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema službenim i potpunim rezultatima drugog kruga izbora za gradonačelnika Šibenika, novi je gradonačelnik kandidat koalicije SDP-HNS dr. Ante Županović, inače Ravnatelj Doma zdravlja u Šibeniku, koji je na izborima dobio više glasova od dosadašnje gradonačelnice Šibenika, kandidatkinje HDZ-a Nedjeljke Klarić.

Županović je na izborima u nedjelju 14. lipnja osvojio 9.635, odnosno odnosno 51,48 posto, dok je Nedjeljka Klarić, dobila 9.081 glas, odnosno 48,52 posto glasova, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu.Obrađeno je svih 79 biračkih mjesta na kojima je upisano 44.753 birača. Glasalo je 18.952 birača odnosno 42 posto, a bilo je 228, odnosno 2 posto nevažećih listića.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Slika nije dostupna Rezultati izbora za gradonačelnika i za Gradsko vijeće Velike Gorice

Uz dr. Županovića, koji je nestranački kandidat, izabrani su dogradonačelnici Franko Vidović iz SDP-a i Petar Baranović iz HNS-a. U prvim izjavama za medije dr. Ante Županović zahvalio se svim biračima koji su mu dali svoje povjerenje te je rekao da će interesi Šibenika i stručnost biti glavne odrednice njegove politike, dok je Nedjeljka Klarić čestitala svom suparniku na pobjedi te je najavila da će s njim surađivati kao saborska zastupnica.

V. Gorica: Na ponovljene izbore na jednom glasačkom mjestu izašlo 26 birača

Ponovljeni lokalni izbori na jednom biračkom mjestu u Velikoj Gorici nisu utjecali na rezultate izbora za gradonačelnika toga grada za kojega je izabran Dražen Barišić iz koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU, izvijestilo je danas Županijsko izborno povjerenstvo Zagrebačke županije.

Lokalni izbori u Velikoj Gorici ponovljeni su jučer na jednom biračkom mjestu zbog nepravilnosti u postupku izbora, a od 616 upisanih birača glasovalo ih je 26.Devetnaest glasova dobio je Dražen Barišić (HDZ-HSS-HSP-HSU), a pet Tonino Picula (SDP-DC-HSLS). Zaprimljeno je ukupno 25 listića od kojih su 24 bila važeća.

I ličke općine Donji Lapac i Udbina dobile nove načelnike

Povjerenstvo za provođenje izbora na području Ličko-senjske županije objavilo je danas da je u drugom krugu izbora na području općine Donji Lapac kandidat SDP-HNS Dušan Šijan osvojio je 743 glasa ili 53,11 posto, a Ilija Obradović (SDSS) dobio je 623 glasa ili 44,53 posto. U trećem krugu izbora u općini Udbina za novog je načelnika izabran Ivan Pešut - HDZ-HSS, koji je dobio 665 glasova. Protukandidat Slobodan Bjelobaba (SDSS) dobio je 624 glasa.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene