Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske 'Potrošač' uputilo je danas javni poziv kandidatima za zagrebačkog gradonačelnika da svojim potpisom daju jamstvo da će kroz partnerstvo s tim Društvom, koje vodi zagrebačko Savjetovalište za potrošače ostvarivati svoje zakonske obaveze glede potrebe građana Zagreba na području zaštite potrošača, prvenstveno primjerenim prostorom za Savjetovalište Grada Zagreba.


Društvo 'Potrošač' u priopćenju navodi kako bi se budući gradonačelnik, sukladno demokratskoj praksi EU-a, trebao obvezati da će podizati razinu kvalitete javnih usluga u Gradu Zagrebu, a ne samo cijene. Budući gradonačelnik obvezao bi se rješavati problem prometa u Zagrebu izgradnjom prometnica i vrsta brzog gradskog prijevoza, umjesto nametanja cijena parkiranja po satu skupljih od litre benzina i 'nenormalnih, nezakonitih kazni za prekoračenje vremena i mjesta parkiranja'.

Vezani članci Slika nije dostupna Vidović će se žaliti DIP-u Slika nije dostupna Sanader: HDZ je pobjednik lokalnih izbora

Također, trebao bi pažljivo, domaćinski i odgovorno trošiti novac građana Zagreba na potrebe Zagreba i Zagrepčana. Budući gradonačelnik trebao bi uvesti konkurentni taksi prijevoz koji će biti dostupan svim građanima, kao u većini europskih metropola. Društvo 'Potrošač' uz ostalo zahtjeva da se budući gradonačelnik posebice brine o djeci i njihovoj sigurnosti (dječja igrališta, vrtići...), da parkovi i zelene površine svojim sadržajem, brojem i održavanjem budu zaštitni znak Zagreba te da besplatni prijevoz umjesto svima uvede samo onima kojima je to neophodno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju