Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na izbore samostalno

Osječki HSU napustio koaliciju s HSP-om i HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka Hrvatska stranka umirovljenika napušta prije mjesec dana dogovorenu i potpisanu koaliciju s HSP-om i HDZ-om te na izbore izlazi samostalno i to samo s listom za Gradsko vijeće, izvijestio je danas na konferenciji za novinare dopredsjednik HSU-a i član osječkoga Gradskog poglavarstva Ivan Jakobljević.

Kako je rekao, događaji u HSP-u i HDZ-u nakon potpisivanja dovoljan su argument da HSU iziđe iz koalicije koja nije vjerodostojna jer je u međuvremenu Gordan Matković napustio HSP, a osječki HDZ je mijenjao mišljenja o koaliciji s HSP-om. 'U koaliciju smo ušli čista srca i bez računice', rekao je Jakobljević, dodajući kako iz nje među ostalim izlaze zato što se politika ne može krojiti u Zagrebu, nego u Osijeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijevremeni izbori Birači 9 gradova i 8 općina glasaju za gradonačelnike i načelnike Slika nije dostupna Namamile je u šumu Horor: 19 puta nožem izbole prijateljicu tijekom igre skrivača

Također je rekao kako je odluka o napuštanju koalicije s HSP-om i HDZ-om jednoglasna te da su za nju glasovali svi članovi gradske organizacije umirovljenika. 'O tome sam jučer izvijetio gradonačelnika Đapića, koji je rekao da na neki način razumije tu odluku, a predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević imao je drukčije mišljenje', dodao je.

Izborili besplatan gradski prijevoz za umirovljenike

Na novinarski upit o tome je li točno da HSU izlazi iz koalicije zato što stranka u novom preslagivanju nakon izlaska Gordana Matkovića, koji kao kandidat za osječkoga gradonačelnika na izbore izlazi samostalno, 'nije dobila značajnu političku funkciju' Jakobljević je odgovorio kako to nije točno.

'Istina do određenog revidiranja u koaliciji nakon novih okolnosti je trebalo doći, ali za to nije bilo volje', dodao je. Predsjednik osječke Hrvatske stranke umirovljenika Ivan Jakobljević istaknuo je kako je ta stranka u proteklom razdoblju ispunila sva obećanja koja je dala svojim biračima, a među ostalim, dodao je, 'izborila se za besplatan prijevoz za sve umirovljenike Osijeka, kojih je oko 30 tisuća, božićnicu i uskrsnicu'.

Na upit hoće li tražiti da HSP i HDZ povuku promidžbeni izborni materijal, plakate na kojima je uz te dvije stranke otisnut HSU, Jakobljević je odgovorio da neće, dodajući kako će HSU imati svoje plakate, a HSP i HDZ neka odluče što će sa starim plakatima koji Hrvatskoj stranci umirovljenika ne smetaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene