Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Izbornog stožera koalicije HSP-a i HDZ-a, osječki gradonačelnik Anto Đapić predstavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare tih dviju stranaka i članova Poglavarstva projekte i programe grada Osijeka koji će se ostvariti do lokalnih izbora u svibnju ove godine, te programe s kojima će ući u izbornu utrku.


Svrha je konferencije da 'odgovorimo svima onima koji javno osporavaju započete programe 2005. godine s tvrdnjama da ih nećemo ostvariti te da pred građanima Osijeka obećamo da će sve ono što je započeto' u proteklom razdoblju biti i završeno, rekao za Đapić. Dodao je kako je riječ o 20-ak projekata vrijednih oko 161 milijun kuna. Među ostalim, to se odnosi na završetak tramvajske pruge do Bikare u Donjem gradu, rekonstrukciju Šećeranskog mosta, uređenje Trga bana Jelačića u Donjem gradu i druge.

Vezani članci Atmosfera u stožerima VELIKA GALERIJA U nekim stožerima pale baklje, kod Škore slave kao da je pobijedio, a Tomaševiću je podršku dao i otac Siniša Hajdaš Dončić, Zvonimir Troskot i Tomislav Tomašević VELIKA GALERIJA Od slavlja do smrknutih lica: Pogledajte atmosferu u izbornim stožerima

Istina je da je osječka vlast imala krizu, no s novim koalicijskim partnerom sve smo se dogovorili i započeti projekti će biti završeni, rekao je Đapić. Dodao je kako se pripremaju i mnogi drugi projekti i programi, ponajprije infrastrukturni, među kojima i izgradnja novoga pješačkog mosta u Osijeku preko rijeke Drave, izgradnja osnovne škole u Višnjevcu i ostalo, u čijem će financiranju sudjelovati i hrvatska Vlada.

Osječki dogradonačelnik Ivan Vuletić rekao je kako je obavljen radni dogovor s direktorima osječkih osnovnih škola da se krene u pripremu programa jednosmjenske nastave u školama.

O ostalim programima i projektima nakon lokalnih izbora, na kojima očekuju pobjedu, javnost će naknadno izvijestiti, rekao je gradonačelnik Đapić i dodao kako je 'cilj da Osijek postane istinsko gospodarsko i kulturno središte istočne Hrvatske'.