Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za gradonačelnika HDZ-ovac

HDZ, HSS, HSLS, HSP i HSU potpisali predizborni sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborni koalicijski sporazum danas su u prostorijama Gradskog odbora HDZ-a potpisale vinkovačke organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske seljačke stranke (HSS), Hrvatsko socijalno liberalne stranke (HSLS), Hrvatske stranke prava (HSP) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).

Stranke potpisnice podržat će na predstojećim lokalnim izborima kandidata HDZ-a za gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića, rekao je nakon potpisivanja predsjednik vinkovačkog HDZ-a, saborski zastupnik Tomislav Čuljak dodajući kako sporazum jamči da Vinkovci i u budućnosti mogu računati na stabilnu gradsku vlast te ostvarenje brojnih projekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Političarima najvažnije fotelje Donosimo dokument: HDZ-ova koalicija već podijelila nadzorne odbore Slika nije dostupna 'Imamo mnogo dodirnih točaka' Osijek: Županijski SDP i HNS potpisali koalicijski sporazum

Predsjednica vinkovačkog HSS-a Nada Čordašić podsjetila je kako HSS po prvi put u Vinkovcima sklapa koaliciju s HDZ-om obrazloživši je koalicijom na nacionalnoj te županijskoj razini.

Po riječima predsjednika gradske organizacije HSLS-a Senka Bošnjaka, kandidat za predsjednika Gradskog vijeća na predstojećim lokalnim izborima bit će iz te stranke.

'Želimo preuzeti dio obveza za razvoj Vinkovaca kako bi pokazali odgovornost te želju da Vinkovcima osiguramo daljnji razvitak', poručio je predsjednik vinkovačkog HSP-a Tomislav Šarić.

Predsjednik HSU-a za grad Vinkovce Mihajlo Tomašković izrazio je nadu kako će se kroz koalicijski sporazum ostvarit prava vinkovačkih umirovljenika koja su, kako je rekao, gradske vlasti i do sada poštivale.

Potpisivanju sporazuma nazočan je bio i sadašnji vinkovački gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Mladen Karlić koji je sporazum ocijenio znakom 'zrele demokracije u Vinkovcima' izrazivši uvjerenje kako će sporazum rezultirati pomakom na bolje u standardu Vinkovčana i razvoju grada.

U Vinkovcima je na vlasti koalicija HDZ-HSP-HSLS-HSU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene