Obavijesti Pretražite Navigacija
Kregarova odgovornost za izvršnu vlast

Čačićeva poruka Kregaru: HNS-ova potpora nije bezuvjetna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić u današnjem je pismu nezavisnom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Josipu Kregaru poručio da HNS-ova potpora njegovoj kandidaturi nije bezuvjetna, već uvjetovana mudrošću i odgovornošću u upravljanju glavnim gradom.

'Naša podrška Vama nije bezuvjetna. Naš uvjet je da pokažete mudrost u pobjedi i odgovornost prema građanima Zagreba u vođenju grada nakon izbora', stoji u Čačićevu pismu kojim je odgovorio na ono jučerašnje u kojemu mu je Kregar zahvalio na HNS-ovoj potpori, za koju je u pismu rekao da je 'iz sredstava javnog informiranja stekao dojam da je bezuvjetna'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Kako komentirate presudu Radimiru Čačiću? Slika nije dostupna 'Državne tvrtke rak rana' 'Nema straha od 20 tisuća otkaza u javnom sektoru, ljudi idu u mirovinu'

Čačić u pismu ističe da je HNS-ova potpora Kregarovoj kandidaturi na tragu dosljedne borbe njegove stranke za promjenom vlasti u Zagrebu, navodeći da je HNS već gotovo deset godina jedina politička snaga u Zagrebu koja se dosljedno i javno zauzima za sposobnost i transparentnost u vođenju grada.

Dodaje da je HNS usko stranačke interese i osobnu promociju podredio nužnosti spašavanja Zagreba od loše vlasti i na ranijim izborima za gradsku skupštinu, da mu političko iskustvo govori kako je štetno rasipati glasove većine u Zagrebu koja želi građanski, moderni i funkcionirajući grad.

'Odgovornost za izvršnu vlast nakon izbora biti će vaša'

Čačić je prošlog tjedna objavio da se neće natjecati za gradonačelnika te da će HNS podržati Kregara, objasnivši da je njegova stranka u dogovoru s Kregarom procijenila da Zagreb ima opciju za promjene i da glasove građanske opcije ne treba rasipati, što je u dijelu javnosti protumačeno kao skrivena koalicija, a što je Kregar u jučerašnjem pismu Čačiću odbacio.

Kregar je Čačiću zahvalio na potpori, ali i izrazio žaljenje zbog njegova stava da u Gradskoj skupštini samo stranke mogu jamčiti provedbu ideja i programa.

Čačić mu danas odgovara da HNS-ovo političko iskustvo govori kako je za uspjeh projekta smjene vlasti u Zagrebu ključna politička stabilnost u Gradskoj skupštini, jamstvo koje, smatra, ne mogu biti 'jednokratno okupljeni ljudi, već jedino političke stranke s dugoročnijim političkim ciljevima od jednih izbora'.

'Odgovornost za izvršnu vlast nakon izbora bit će Vaša. U odgovornosti za rad Gradske skupštine HNS će i nadalje igrati ključnu ulogu', stoji u Čačićevom pismenom odgovoru Kregaru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene