Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od pobjede

Tko se i gdje baš i nije proslavio? Donosimo najveće gubitnike izbora, za neke nije glasala niti šira obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi privremeni rezultati lokalnih izbora otkrili su uvjerljive pobjednike, ali i očite gubitnike. Donosimo pregled najvećih gubitnika.

Dok su jedni uvjerljivo pobijedili svoje protukandidate, lokalni izbori imaju i očite gubitnike.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor SMJENA U KLUPAMA Nakon izbora novi ljudi dolaze u Sabor, ali neki će - sjediti na dvije fotelje: "Koliko su aktivni kolege moji zastupnici, ja ću opet biti najaktivniji" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

SDP je među najvećim gubitnicima. Njihov je Joško Klisović u Zagrebu osvojio tek 7,82 posto glasova, tek nešto više od mostovca Zvonimira Troskota i nezavisne Vesne Škare Ožbolt, a u drugom krugu moraju se boriti i za Rijeku.

SDP je veliki gubitak upisao i u Splitu s Antom Franićem, koji je bio tek četvrti izbor, a dobio je 7,44 posto glasova. SDP-ova lista za gradsku Skupštinu osvojila je 9,76 posto.

Izmaknuo im Vukovar iz ruku

Iako je HDZ već u prvom krugu osvojio većinu u 11 većih gradova, Vukovar im je prvi put nakon dužeg niza godina izmakao iz ruku. Pobjedu pred HDZ-ovim Nikolom Mažarom s gotovo 20 posto više glasova odnio je bivši član stranke Ivan Penava.

Slična je sudbina HDZ zadesila i u Lici. Darko Milinović s novom strankom LiPO mogao bi HDZ-u preoteti županiju. Valja podsjetiti da je prije četiri godine Milinović kao HDZ-ovac uvjerljivo pobijedio već u prvom krugu.

A ima i pojedinaca gubitnika. Kad se usporede rezultati kojima se svojedobno približila Milanu Bandiću, jedna od najvećih gubitnica ovih izbora je Anka Mrak-Taritaš, koja je osvojila manje od 1 posto glasova.

Tko ima najmanje glasova uopće?

Puno je i onih kojima je glas dao zaista malen broj ljudi.

Rekorderi s najmanjem brojem glasova su Branko Ivkošić (Kandidat grupe birača) u Zmijavcima i Đuđa Dragaš u Plaškom sa samo 15 glasova, a samo jedan glas više ima Josipa Pečar iz Domovinskog pokreta u Severinu.

HDZ-ov Mario Bauer u Oprtalju u Istri je dobio samo 19 glasova.

Jadranka Pešt (SIP) u Oroslavju je zaradila 22 glasa, a jedan više od nje ima SDP-ovac Marijan Blažević u Privlaci.

S 23 glasa nije se proslavio niti Ivan Bilić u Prološcu, kao ni kandidat grupe birača Željko Matej Manzoni s 24 glasa u Puntu.

Razloga za veselje nema ni Robert Lilion iz Domovinskog pokreta, koji je u Karlobagu dobio 26 glasova. Željku Šegetinu (HNS, Reformisti) u Trpnju je svoj glas dalo 27 birača. Nešto je bolji od Šegetina kolega Reformist Drago Oštarjaš, koji je u Klenovniku osvojio 29 birača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene