Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Konstantin ZAVRAZHIN / SPUTNIK / AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin se sastao s majkama koje su izgubile sinove u ratu u Ukrajini. Rekao im je da vodstvo države suosjeća s njihovom boli, ali i da ne žali zbog pokretanja "specijane vojne operacije".


Predsjednik Vladimir Putin se sastao s majkama vojnika koji su se borili u Ukrajini, rekavši im da on i cijelo rusko vodstvo dijeli njihovu patnju. Unaprijed snimljeni video na ruskoj državnoj televiziji objavljen je danas.

Prema podacima iz Sjedinjenih Američkih Država, u ratu u Ukrajini poginuli su ili ranjeni deseci tisuća vojnika s obje strane.

Sjedeći sa skupinom majki oko stola, Putin je rekao da Moskva dijeli bol onih koji su izgubili svoje sinove. "Želio bih da to znate, da ja osobno i cijelo vodstvo zemlje dijelimo vašu bol," rekao je Putin.

Ukrajinski vojnici na istoku zemlje Milijuni Ukrajinaca bez struje. Zelenski uputio rijetko zabilježenu kritiku gradonačelniku Kijeva: "Da budem blag, treba više raditi"

Dok je govorio teško je disao i kašljao. "Razumijemo da ništa ne može zamijeniti gubitak sina - posebno za majku." Zamolio ih je da ne vjeruju sve što čuju putem medija, tvrdeći da kruži puno lažnih vijesti.

Majke su slušale Putinove primjedbe, ali njihovi komentari predsjedniku nisu odmah prikazani u snimljenom televizijskom isječku.

Ilustracija Europski parlament Rusiju proglasio državom pokroviteljicom terorizma: ''Potrebno ih je dodatno izolirati''

Rekao je da nimalo ne žali što je pokrenuo ono što naziva ruskom "specijalnom vojnom operacijom" protiv Ukrajine.

Rekao je da je rat prijelomni trenutak u kojem se Moskva konačno suprotstavila zapadnoj hegemoniji nakon više desetljeća poniženja uslijed raspada Sovjetskog saveza.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju