Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki je bitan

Tko kaže da jedan glas ne čini razliku? Baš zbog njega općina na sjeveru izabrala načelnika, a u drugoj će ga izabrati u - trećem krugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraljevec na Sutli ponovno će na birališta. Općina s oko 1700 stanovnika za dva tjedna bira novu načelnicu u trećem krugu. Otok na samom jugu Hrvatske novu načelnicu izabrao je sa samo 10 glasova prednosti, a u jednoj je općini bilo tješnje nego što je itko mogao zamisliti...

Oba prethodna kruga izbora u Kraljevcu na Sutli bila su tijesna, do te mjere da su u drugi krug ušla tri kandidata – aktualna načelnica Danijela Pongrac i HDZ-ov kandidat Dražen Jambrešić prolaz u drugi krug zaradili su istim brojem glasova, a pridružila im se i nezavisna kandidatkinja Blanka Stipčić Berić, koju podupire SDP.

Pročitajte i ovo Lastovo - 1 lastovski arhipelag Noćna drama HGSS-a: Spašena obitelj turista na jednom od najudaljenijih otočića Hrvoje Rogić Ovo je preslatko VIDEO O četverogodišnjem Hrvoju i njegovu prijatelju kapetanu ovih dana priča cijela Hrvatska, pogledajte što je dječačić kazao za Dnevnik Nove TV

Jučerašnji rezultat iz utrke je eliminirao HDZ-ovca pa se za mjesto načelnice Kraljevca na Sutli bore dvije žene. Obje vjeruju u pobjedu.

"Moja pobjeda su moji ljudi, moji birači. Ja sam ostala ista, ništa ispod stola, ne prljavo, i mislim da je to najveći ključ uspjeha. Poštenim radom, iskreno i hrabro dalje", poručila je dosadašnja načelnica Pongrac.

"Izazivačica" Stipčić Berić kazala je kako joj je drago što su je birači prepoznali kao osobu koja bi mogla donijeti promjene.

"Matematika je takva da je troje kandidata, teško je izvojevati pobjedu, no imamo još dva tjedna i vjerujemo u nju", rekla je Stipčić Berić za Zagorje.com.

Nova lastovska načelnica pobijedila za 10 glasova

Za šaku glasova pobjedu u drugom krugu na otoku Lastovu odnijela je također jedna žena. HDZ-ova Anita Jančić Lešić zahvaljujući 10 glasova prednosti načelničku fotelju oduzela je dosadašnjem lastovskom načelniku Leu Katiću.

Od prijavljenih 849 birača glasalo je njih 510, a 16 glasačkih listića bilo je nevažeće.

Pobjeda za jedan glas

Dramatično je bilo i prebrojavanje glasova u Općini Rasinja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Aktualni načelnik općine Danimir Kolman, kandidat koalicije HNS-a, HSU-a, HSS-a i HDZ-a, dobio je 732 glasa, a protukandidat Davor Tetec ispred SPD-a i HSLS-a samo jedan glas manje.

Od ukupno 2482 birača, na 14 biračkih mjesta u općini izašlo je njih 1482, odnosno impresivnih 59,33 posto. Od tog broja nevažećih listića bilo je 19 pa nije isključena mogućnost i ponovnog prebrojavanja.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene