Jednako zanimljiva kao gradonačelnička jest i bitka za mjesta župana ove nedjelje. Ovo je nekoliko najzanimljivijih utrka.


U bitci ne za meksičke, već zagorske brege veselo na otvorenju bazena u Stubičkim Toplicama. Aktualni župan Željko Kolar lovi još jedan mandat.

Vezani članci Slaven Hojski - 1 IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći" Lokalni izbori, ilustracija I prije izborne nedjelje u ovim se mjestima zna tko je pobjednik

Jedan od Kolarovih izazivača je zabavljač i saborski zastupnik Davor Dretar Drele. Uvjeren je da mu nije minus što ne živi u Zagorju.

"Ja ovoga trenutka tražim kuću u Krapinsko-zagorskoj županiji. Teško je to, znate, nije se baš lagano preseliti", kazao je Dretar.

"Ako netko tko uopće ne živi u Zagorju uspije u dva mjeseca uvjeriti ljude da mu daju povjerenje za vođenje Zagorja, to znači da ja nisam dobro radio svoj posao", smatra Kolar.

U kampanji i Blaženko Boban

Posla u Trogiru ima za bagere, koje nije obišao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Iako je u kampanji najavljen.

Kolege ga opravdavaju drugim obvezama i odgovaraju na pitanja o Bobanoj aferi s podmetanjem požara.

Stranke na vlasti u županijama
Borba za čelna mjesta županija Foto: DNEVNIK.hr

"Ja podržavam Blaženka Bobana", rekao je ministar Tomislav Ćorić. Na pitanje novinara podržava li i ono što je Boban napravio, odgovara: "Boban je objasnio što je napravio ili nije napravio, a vi svojim pitanjem insinuirate da je nešto napravio."

U to je siguran bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. I njegov protukandidat.

"Za razliku od njega neću paliti, neću podmetati, tjerati one koji nam daju novac", navodi Ostojić.

Na istoku zanimljiva utakmica

Na istoku se vodi zanimljiva utakmica sadašnjeg i bivšeg HDZ-ovca, kojeg podržava Miroslav Škoro.

HDZ pokušava zadržati svoje utvrde i vratiti se na vlast u sredinama u kojima su sada HDZ-ovi odmetnici. Istra je IDS-ova. Zagreb u rukama Bandićeve zamjenice. Varaždinsku drže Reformisti. SDP ima dvije županije.

U SDP-ovoj utvrdi, u Primorju - rat spotovima. Aktualni župan protiv bivšeg HDZ-ovog ministra turizma.

"Kontakt s ljudima odigrava se na otvorenom prostoru, veliku smo pažnju dali društvenim mrežama i snimili smo i spotove", rekao je Gari Cappelli.

"Zadnji tjedan kao i dosad radimo, obilazimo ljude i nadam se da ne trebamo trošiti novac za drugi krug", poručuje Zlatko Komadina.

Prvi krug je ovu nedjelju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr