Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET IZBORIMA

Žustra borba za pozicije šefova županija: "Ako netko tko uopće tu ne živi uspije u uvjeriti ljude da mu daju povjerenje, znači da ja nisam dobro radio posao"

Jednako zanimljiva kao gradonačelnička jest i bitka za mjesta župana ove nedjelje. Ovo je nekoliko najzanimljivijih utrka.

U bitci ne za meksičke, već zagorske brege veselo na otvorenju bazena u Stubičkim Toplicama. Aktualni župan Željko Kolar lovi još jedan mandat.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Gari Cappelli - 2 Teška politička bitka HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug

Jedan od Kolarovih izazivača je zabavljač i saborski zastupnik Davor Dretar Drele. Uvjeren je da mu nije minus što ne živi u Zagorju.

"Ja ovoga trenutka tražim kuću u Krapinsko-zagorskoj županiji. Teško je to, znate, nije se baš lagano preseliti", kazao je Dretar.

"Ako netko tko uopće ne živi u Zagorju uspije u dva mjeseca uvjeriti ljude da mu daju povjerenje za vođenje Zagorja, to znači da ja nisam dobro radio svoj posao", smatra Kolar.

U kampanji i Blaženko Boban

Posla u Trogiru ima za bagere, koje nije obišao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Iako je u kampanji najavljen.

Kolege ga opravdavaju drugim obvezama i odgovaraju na pitanja o Bobanoj aferi s podmetanjem požara.

Stranke na vlasti u županijama Borba za čelna mjesta županija Foto: DNEVNIK.hr

"Ja podržavam Blaženka Bobana", rekao je ministar Tomislav Ćorić. Na pitanje novinara podržava li i ono što je Boban napravio, odgovara: "Boban je objasnio što je napravio ili nije napravio, a vi svojim pitanjem insinuirate da je nešto napravio."

U to je siguran bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. I njegov protukandidat.

"Za razliku od njega neću paliti, neću podmetati, tjerati one koji nam daju novac", navodi Ostojić.

Na istoku zanimljiva utakmica

Na istoku se vodi zanimljiva utakmica sadašnjeg i bivšeg HDZ-ovca, kojeg podržava Miroslav Škoro.

HDZ pokušava zadržati svoje utvrde i vratiti se na vlast u sredinama u kojima su sada HDZ-ovi odmetnici. Istra je IDS-ova. Zagreb u rukama Bandićeve zamjenice. Varaždinsku drže Reformisti. SDP ima dvije županije.

U SDP-ovoj utvrdi, u Primorju - rat spotovima. Aktualni župan protiv bivšeg HDZ-ovog ministra turizma.

"Kontakt s ljudima odigrava se na otvorenom prostoru, veliku smo pažnju dali društvenim mrežama i snimili smo i spotove", rekao je Gari Cappelli.

"Zadnji tjedan kao i dosad radimo, obilazimo ljude i nadam se da ne trebamo trošiti novac za drugi krug", poručuje Zlatko Komadina.

Prvi krug je ovu nedjelju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene