Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nakon listića viška

Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića

Općina Jarmina - 1
Općina Jarmina - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Nezavisni, odnosno kandidat grupe birača, Goran Ileković novi je načelnik općine Jarmina, s 24 glasa razlike u nedjelju je pobijedio dugogodišnjeg načelnika te općine, HDZ-ova Andriju Draganića.

U ponovljenom drugom krugu lokalnih izbora na jednom biračkom mjestu, Ileković je dobio 687, a Draganić 663 glasa, potvrdili su u nedjelju navečer u Općinskom izbornom povjerenstvu Jarmine.

Pročitajte i ovo Slaven Hojski - 1 MILETIĆ POBIJEDIO ZA 54 GLASA IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

Drugi krug u toj je općini Vukovarsko-srijemske županije ponovljen zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji. Zbog istog razloga drugi je krug u nedjelju ponovljen na po jednom mjestu i u gradovima Cresu i Petrinji, no bez mogućnosti utjecaja na konačan ishod izbora za gradonačelnike tih gradova, za koje su izabrani Marin Gregorović (SDP) i Magdalena Komes (HDZ)

U nedjelju, 13. lipnja, održat će se treći krug lokalnih izbora u samo jednoj, zagorskoj općini Kraljevec na Sutli. U treći su krug glasovanja ušle Blanka Stipčić Berić (SDP) i nezavisna Danijela Pongrac, jer su u drugome osvojile najviše glasova.

Od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom krugu, u prošlu nedjelju ni jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, više od 50 posto, pa će se načelnica izabrati u trećem krugu.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene