Marko Filipović - 1
Marko Filipović - 1 Foto: Pixsell

Marko Filipović u drugom krugu lokalnih izbora odnio je pobjedu i postao novi gradonačelnik Rijeke.


Nakon dva desetljeća Rijeka je promijenila gradonačelnika. Vlast nakon Vojka Obersnela u gradu preuzima Marko Filipović (SDP).

Marko Filipović rođen je 22. srpnja 1980. godina. Odrastao je u radničkoj obitelji za koju kaže da ga je naučila da se za sve dobro i vrijedno u životu treba pomučiti.

Djetinjstvo je proveo na Kantridi i veliki je zaljubljenik u more, kojemu se posljednje tri godine divi u društvu supruge Maše.

Marko Filipović VIDEO Novi riječki gradonačelnik Marko Filipović u ležernom izdanju: Nasmijat će vas odgovor na pitanje koga bi želio da ga glumi u filmu

Ljubav prema politici rodila se još u studentskim danima. Svoj politički angažman počeo je kao predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a.

Sudjelovao je na brojim međunarodnim skupovima i političkim edukacijama, a na jednom od tih skupova upoznao je premijerku Novog Zelanda Jacindu Ardern.

Filipović kaže da Rijeku gradi od studentskih dana jer je na temelju njegova diplomskog rada s Građevinskog fakulteta iz 2004. godine sagrađen most koji spaja Riječki lukobran s gradom. Na to je posebno ponosan.

''Rijeka je oduvijek bila drugačiji grad, a ja sam drugačiji političar. Iza mene nema tereta i afera. Čovjek sam koji čvrsto stoji na zemlji i onaj koji zna slušati svoje sugrađane. Koji ne zabavlja, ali zna biti duhovit. Koji puno radi već godinama na razvoju Rijeke'', piše Filipović na svojoj službenoj stranici.