Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filipović osvojio Rijeku

Grad koji teče ima novog gradonačelnika: Dijete Kantride zaljubljenik je u more, a ljubav prema politici rodila se još na fakultetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Filipović u drugom krugu lokalnih izbora odnio je pobjedu i postao novi gradonačelnik Rijeke.

Nakon dva desetljeća Rijeka je promijenila gradonačelnika. Vlast nakon Vojka Obersnela u gradu preuzima Marko Filipović (SDP).

Marko Filipović rođen je 22. srpnja 1980. godina. Odrastao je u radničkoj obitelji za koju kaže da ga je naučila da se za sve dobro i vrijedno u životu treba pomučiti.

Djetinjstvo je proveo na Kantridi i veliki je zaljubljenik u more, kojemu se posljednje tri godine divi u društvu supruge Maše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LEŽERNO IZDANJE VIDEO Novi riječki gradonačelnik Marko Filipović u ležernom izdanju: Nasmijat će vas odgovor na pitanje koga bi želio da ga glumi u filmu

Ljubav prema politici rodila se još u studentskim danima. Svoj politički angažman počeo je kao predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a.

Sudjelovao je na brojim međunarodnim skupovima i političkim edukacijama, a na jednom od tih skupova upoznao je premijerku Novog Zelanda Jacindu Ardern.

Filipović kaže da Rijeku gradi od studentskih dana jer je na temelju njegova diplomskog rada s Građevinskog fakulteta iz 2004. godine sagrađen most koji spaja Riječki lukobran s gradom. Na to je posebno ponosan.

''Rijeka je oduvijek bila drugačiji grad, a ja sam drugačiji političar. Iza mene nema tereta i afera. Čovjek sam koji čvrsto stoji na zemlji i onaj koji zna slušati svoje sugrađane. Koji ne zabavlja, ali zna biti duhovit. Koji puno radi već godinama na razvoju Rijeke'', piše Filipović na svojoj službenoj stranici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene