Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nakon apela

Frka sredio frku oko suradnje članova Znanstvenog savjeta s Vladom: "Potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedini članovi Znanstvenog savjeta Vlade razgovarali su s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem. Doznajemo kako se razriješila zavrzlama oko njihove daljnje suradnje.

Dio članova Znanstvenog savjeta Vlade - Nenad Ban, Branko Kolarić, Andreja Ambriović Ristov, Igor Rudan i Petra Klepac razgovarali su s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem i odlučili nastaviti suradnju.

"Potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svojeg doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije", priopćeno je iz ureda predsjednika Vlade.

"Podsjećamo da je zadaća članova Znanstvenog savjeta da kroz multidisciplinarnu razmjenu mišljenja o razvoju epidemije, svojim znanjem i iskustvom Vladi pomognu u donošenju odluka, pružajući znanstveno utemeljene savjete i dijeleći svoja promišljanja i prijedloge potrebnih mjera za djelotvorno suzbijanje širenja zaraze virusom Sars-CoV-2 i bolesti COVID-19. Znanstveni savjet sastavljen je od uglednih domaćih i inozemnih hrvatskih stručnjaka, koji za svoj dobrovoljni rad u savjetu ne primaju nikakvu naknadu", dodaje se u priopćenju.

Vlada će, kao i do sada, u donošenju svojih odluka uzimati u obzir i mišljenje Znanstvenog savjeta, kao i sve druge relevantne parametre u ovoj višedimenzionalnoj krizi, navode.

"No uvažavajući svačiji doprinos, Vlada će s punom odgovornošću svoje odluke donositi samostalno, i za njih nisu odgovorni članovi Savjeta. U borbi s koronavirusom, prioritet Vlade ostaje zaštita zdravlja i života hrvatskih građana kroz provedbu optimalnih mjera, uz minimiziranje negativnih učinaka za cjelokupno društvo i gospodarstvo", zaključuje se u priopćenju ureda predsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Dragan Primorac "Stožer radi izvrstan posao" Primorac o Đikićevim optužbama: "On stalno koristi situaciju za osobnu promociju. Bio bih puno sretniji da savjetuje njemačku kancelarku"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nisu potjerani, ali... Frka se posuo pepelom: "Premijer nije razriješio članove Znanstvenog savjeta, ali suradnja je otežana. Osjećao sam se izigrano"

Frka Petešić dao je ranije izjavu za medije u kojoj je objasnio kako je došlo do zavrzlame u vezi s članovima Znanstvenog savjeta za koje je u ponedjeljak stigla informacija da su iz Savjeta izbačeni, što je Vlada kasnije demantirala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene