ZET pokreće tramvajski prijevoz, od srijede su krenule tri linije. Jedna od njih je Ljubljanica - Zapruđe na kojoj će tramvaji nakon godinu i pol dana ponovno voziti preko rotora Remetinec.

Galerija


Iz ZET-a je priopćeno da od srijede pokreću tri linije, dok će ostale u promet puštati postupno. U promet su puštene linija 3 Ljubljanica - Savišće, linija 5 Prečko - Žitnjak i linija 14 Ljubljanica - Zapruđe.

Vezani članci Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja" koronavirus, Beograd Naši susjedi u iščekivanju vrhunca epidemije: Unatoč manjem broju testiranih nedjeljom, i danas imaju više od 6000 novih slučajeva

Linije jednim dijelom voze po izmijenjenim trasama, i to prema nedjeljnom rasporedu vožnje. Linija 14 nakon godinu i pol dana kreće preko remetinečkog rotora na kojemu su obavljani opsežni radovi.

"Prijevoz putnika u Zagrebu je danas nezamisliv bez tramvaja koji više od stoljeća, kroz prošlost pa sve do danas, sigurno voze zagrebačkim ulicama na gotovo 120 kilometara pruge. Od srijede, 29. travnja, u prometu su tri tramvajske linije, dok će se ostale postupno puštati u promet", priopćeno je iz ZET-a.

Tramvajski promet bio je u prekidu nakon Odluke Nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza. Osim toga, na tramvajskoj infrastrukturi nastala su oštećenja u potresu koji se dogodio 22. ožujka.