Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno1187 obrađenih testova danas su 462 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID-19. To je u ovom, tzv. trećem valu rekordni broj novozaraženih u toj županiji.


''Ovo je jedna od najvećih brojki do sada, u ovom valu je najveća. Situacija nikako nije zadovoljavajuća, brojevi eskaliraju. Imamo veliki broj novozaraženih'', potvrdila je u izjavi za medije Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a.

Pozvala je ljude da se suzdrže od obiteljskih druženja i grupiranja jer su se ona pokazala kao izvor velikog broja novozaraženih.

Virus COVID-19, ilustracija Danas 3117 novooboljelih: Veliki skok u Zagrebu i Dalmaciji, na sjeveru zabrinuti zbog visoke incidencije i malog broja prijavljenih kontakata

Slika nije dostupna Capak: ''Udio pozitivnih govori nam da je treći val na vrhuncu i da epidemija bukti''

''Teško je kontrolirati obitelji i njihova druženja. Mogu samo reći da je preporuka da se uozbiljimo. Imamo britanski soj, brojke vrlo brzo rastu. Ljudi se druže po restoranima. Vidjet ćemo postoji li mogućnost da se na neko vrijeme odgode pričesti i krizme, ali to nije na nama, to je odluka Nadbiskupije'', kaže Karin, koja je potvrdila da u ustanovama nema žarišta.

Dodala je kako cijepljenje za sada ide dobro te da se idućeg tjedna očekuju velike količine cjepiva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju