Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su ga kupovali

Nakon prošlogodišnje pomame u Njemačkoj pala potražnja za jednim proizvodom, ali jedne stvari treba više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka industrija papira bilježi znatno manju potražnju za higijenskim papirom u prvom tromjesečju ove godine, što se tumači stvaranjem zaliha, posebice toaletnog papira, tijekom prošle godine, objavljeno je u ponedjeljak.

„U prvom tromjesečju ove godine potražnja za higijenskim papirom je, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pala za 8,1 posto“, priopćio je Savez njemačkih tvornica papira (VDP).

To se objašnjava činjenicom da su lanci maloprodaje prošle godine, nakon nestašice toaletnog papira u trgovinama tijekom proljetnog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa, naručili neuobičajeno velike količine papira koji se sada gomila u skladištima.

„Radi se o kasnom efektu paničnog kupovanja toaletnog papira tijekom prošlogodišnjeg zatvaranja“, stoji u priopćenju VDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radi bez poteškoća Ova županija ima vlastitu aplikaciju za cijepljenje, istražili smo kako radi - ''Radili smo kao luđaci dan i noć, ali uspjeli smo''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Greška Ravnatelj KBC-a Rijeka objasnio kako se cijepljeni liječnik uspio prijaviti u sustav Cijepise. Oglasio se i Beroš

Proizvođači papira istodobno bilježe i 12 posto manju potražnju za novinskim papirom. Proizvođači to povezuju sa sve jačom digitalizacijom medija i činjenicom da mnogi, dok zbog pandemije rade od kuće, ne kupuju novine na kiosku.

Istodobno je zbog porasta internetske trgovine za šest posto porasla potražnja za kartonima za pakete.

VDP istodobno ukazuje na drastični porast cijena celuloze i starog papira, što se povezuje s povećanom potražnjom za ovim sirovinama posebno na kineskom tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene