Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast broja slučajeva

Kaos zbog korone: Nizozemske bolnice pretrpane oboljelima, pacijente prevoze u Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska je u utorak počela prevoziti pacijente oboljele od COVID-a preko granice u Njemačku kako bi olakšala pritisak na nizozemske bolnice koje se bore s porastom slučajeva koronavirusa.

Pacijent je u utorak ujutro prevezen bolničkim kolima iz Rotterdama u bolnicu u Bochum, oko 240 kilometara istočno, a tijekom dana će biti prevezen još jedan, rekle su zdravstvene vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke Slika nije dostupna Raste broj preminulih Teška situacija u Mostaru: "Zbog porasta broja COVID pacijenata, dio trećeg kata prenamijenili smo kao poseban odjel''

Broj COVID pacijenata u nizozemskim bolnicama u proteklim tjednima narastao je na najviše razine od svibnja te se očekuje da će se dalje povećati dok zaraze dosežu svoje rekordne razine.

Njemačke bolnice ukupno su ponudile 20 kreveta za pacijente iz Nizozemske, nakon što su tijekom prethodnih valova pandemije liječile desetke pacijenata.

Razmatraju se daljnja ograničenja

Planovi nizozemske vlade za nametanjem daljnjih ograničenja kako bi se zaustavilo širenje virusa uzrokovali su tri noći prosvjeda i više od 170 uhićenja u gradovima diljem zemlje.

Od ponedjeljka, 470 od ukupno 1050 kreveta na jedinicama intenzivne njege u Nizozemskoj zauzeli su pacijenti oboljeli od COVID-a, a bolnice već sada smanjuju uobičajene postupke, uključujući i liječenje karcinoma i operacije srca kako bi osigurale dovoljno mjesta za pacijente zaražene COVID-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene