Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javlja zagrebačka policija

Nevjerojatno: Žena zaražena koronom išla u ljekarnu, muškarac stigao na aerodrom, planirao odletjeti iz zemlje

Korona i problemi s psihom - 4
Korona i problemi s psihom - 4 Foto: In Magazin
Zagrebačka policija je zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti covid-19 kazneno prijavila ženu koja je zaražena došla u ljekarnu i pozitivnog muškarca koji je pokušao odletjeti iz Hrvatske.

Iako je znao da je zaražen, 59-godišnjak je pokušao otputovati iz Hrvatske te je u srijedu oko 6:30 došao u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu, gdje je ubrzo utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, izvijestila je policija.

Zaraženi putnik izoliran je od drugih putnika zračne luke, a potom je sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.

No nakon izlječenja očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će protiv njega biti provedeno zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.

Za isto nedjelo osumnjičena je i 52-godišnja žena koju tereti da je 11. studenoga u popodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnicu na području Zaprešića iako joj je zbog zaraze bila određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta.

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3 Preminula 51 osoba Novi rekord u Hrvatskoj: Više od 4000 novozaraženih, stigle stroge mjere za jednu općinu. Na istoku zemlje veliki skok broja novih slučajeva

  Pročitajte i ovo Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije PRESICA STOŽERA Vukovarski stožer uvjeren da veliki porast zaraženih nema veze s Kolonom sjećanja: "Moramo se pripremiti na još gori scenarij"

Sumnjiče je da je time dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene