Nenad Bakić i Ivan Đikić
Nenad Bakić i Ivan Đikić Foto: PIXSELL

Znanstvenik Ivan Đikić i matematičar Nenad Bakić na Twitteru su započeli raspravu nakon što se Đikić osvrnuo na Bakićeve prozivke u kojima je predložio da građani Hrvatske "pišu akademiku Đikiću na njegovu službenu adresu i institucije" te da iskažu mišljenje o "vrlo intenzivnom angažmanu".


"Gospodin Bakić poziva građane da pišu mojim nadređenima o tome što radim u slobodno vrijeme. Pozivam ga da piše sam sa svojim imenom i prezimenom, a ne da se skriva iza drugih. Sličan scenarij s kolegicama PK i AAR u Londonu i Zagrebu. Hrabro", poručio je u objavi Đikić.

Vezani članci Ilustracija Osuđena na 34 godine zatvora zbog podržavanja "problematičnih" profila na Twitteru Bojan Glavašević, Marija Selak Raspudić i Hrvoje Krešić Glavašević i Selak Raspudić o korištenju Twittera i slobodi govora: "Unatoč svom blatu, izađe i istina"

 

Bakić mu je odmah odgovorio i poručio da iznosi neistine.

"Nisam pozvao građane, nego napisao da bi to možda trebalo napraviti. Da pozovem građane, dobili biste stotine e-mailova, ako ne i tisuće, i to biste znali. 😊 Predlažem da se prestanete baviti sa mnom i počnete aktivno doprinositi krizi makar nekim konkretnim analizama, u Hrvatskoj, a još bolje u Njemačkoj – ono slikanje ispred plakata se ne broji 😊", odgovorio je Bakić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju