Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski kolekcionar iz SAD-a od izraelskih draguljara naručio je najskuplju masku na svijetu, od 18-karatnog zlata i 3600 crnih i bijelih dijamanata. Ima i filtar N99.


Umjetnost a ne razmetanje razlog je za izradu najskuplje maske protiv koronavirusa na svijetu, kazali su izraelski draguljari koji izrađuju 1,5 milijuna vrijednu masku za neimenovanog klijenta iz SAD-a.

Vezani članci Stype: Što znamo o omikronu - 2 POGLEDAJTE VIDEO Kako omikron utječe na naše tijelo, sve što znamo do sada Koronavirus: Dolazi novi soj, omikron - 3 Što do sada znamo o omikronu: ''Znamo da može izbjegavati imunosti, ali...''

Izrađena od 18-karatnog zlata i optočena s 3600 crnih i bijelih dijamanata, maska će imati filter N99 kako bi pružila visok stupanj zaštite, rekao je Isaac Levy, vlasnik dragljuranice Yvel.

"Mislim da je kupac neće koristiti za odlazak u supermarket, ali će je povremeno nositi, u to sam siguran”, rekao je.

Dodao je da je riječ o kineskom kolekcionaru umjetnina koji živi u Sjedinjenim Državama. Draguljar mu je planira osobno donijeti kada u listopadu bude dovršena.

Maska, na kojoj radi oko 25 draguljara, mogla bi se smatrati vulgarnim razmetanjem bogatstvom u krizi, ali za Levyja ona je prije svega umjetničko djelo.

"Za mnoge u svijetu to bi mogla biti najskuplja maska u svijetu i to je možda doista velika stvar", rekao je.

"Za nas to je način da se zaštite radna mjesta ljudi u tvornici kako bi mogli uzdržavati svoje obitelji".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju