Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad je na 5000 dnevno

Broj oboljelih rapidno raste, iz WHO-a upozoravaju da povećanje broja smrtnih slučajeva tek slijedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni znanstvenica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u srijedu je izrazila zabrinutost da će nakon sadašnjeg globalnog povećanja slučajeva zaraze covidom-19 slijediti značajnije povećanje broja smrtnih slučajeva kojih je sada oko 5000 dnevno.

Broj novozaraženih naglo raste te uz Britaniju i Italiju, koje su objavile da imaju gotovo 20.000 novozaraženih u danu, Švicarska, Rusija i druge države javljaju o rekordnom broju novih slučajeva. Do sada je u svijetu registrirano više od 38 milijuna slučajeva zaraze novim koronavirusom, a gotovo 1,1 milijun osoba umrlo je od covida-19, po podacima agencije Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezamislivo WHO protiv: "Nikada u povijesti javnog zdravstva se imunitet krda nije koristio kao odgovor na epidemiju" Slika nije dostupna velik skok broja novozaraženih Svjetska zdravstvena organizacija: "Situacija u Europi je zvono za uzbunu za sve nas"

"Povećanje broja smrtnih slučajeva uvijek kasni par tjedana za povećanjem broja slučajeva zaraze", rekla je dr. Soumya Swaminathan na WHO-ovoj konferenciji na društvenim mrežama. "Još uvijek gubimo oko 5000 ljudi dnevno... tako da ne trebamo biti zadovoljni što se broj smrtnih slučajeva smanjio", rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene