Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Afp

Glavni znanstvenica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u srijedu je izrazila zabrinutost da će nakon sadašnjeg globalnog povećanja slučajeva zaraze covidom-19 slijediti značajnije povećanje broja smrtnih slučajeva kojih je sada oko 5000 dnevno.


Broj novozaraženih naglo raste te uz Britaniju i Italiju, koje su objavile da imaju gotovo 20.000 novozaraženih u danu, Švicarska, Rusija i druge države javljaju o rekordnom broju novih slučajeva. Do sada je u svijetu registrirano više od 38 milijuna slučajeva zaraze novim koronavirusom, a gotovo 1,1 milijun osoba umrlo je od covida-19, po podacima agencije Reuters.

Vezani članci Ilustracija Brojke u Srbiji neumoljivo rastu: Potvrđeno više od 7700 novih slučajeva, nikad više preminulih Hrvoje Bujas Šef udruge Glas poduzetnika: "Ako ništa drugo ne preostane, mi smo spremni napraviti blokadu i prosvjede. Dajte privatnom sektoru da prodiše"

"Povećanje broja smrtnih slučajeva uvijek kasni par tjedana za povećanjem broja slučajeva zaraze", rekla je dr. Soumya Swaminathan na WHO-ovoj konferenciji na društvenim mrežama. "Još uvijek gubimo oko 5000 ljudi dnevno... tako da ne trebamo biti zadovoljni što se broj smrtnih slučajeva smanjio", rekla je.