Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekord prije toga držao je petak

WHO objavio da je u subotu srušen rekord zaraženih: "Dug put još treba prijeći" da se pobijedi koronavirus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prijavila je u subotu apsolutni rekord u broju novih slučajeva zaraze koronavirusom u svijetu, pokazuju njezini podaci o pandemiji ažurirani u nedjelju.

UN-ova agencija primila je informaciju da je u subotu zaraženo 660.905 osoba. Raniji crni rekord, postignut u petak, bio je 645.410 zaraženih, a 7. studenog taj je rekord iznosio 614.013 novih slučajeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aplauz za povijesni sporazum Na pomolu globalni dogovor o borbi protiv pandemija: "Ovo je razlog za slavlje i nadu" Slika nije dostupna VEĆ SE PROŠIRIO WHO se oglasio o soju korone koji izaziva zabrinutost u cijelom svijetu: "Postoje informacije koje upućuju na povećanu prenosivost"

U subotu su i američke podružnice WHO-a prijavile dosad najveći broj zaraženih u jednom danu, 269.225 novih potvrđenih slučajeva.

Podaci WHO-a pokazuju da je od izbijanja pandemije bilo više od 53,7 milijuna potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a više od 1,3 milijuna ljudi je umrlo.

Glavni direktor organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je u petak da "dug put još treba prijeći" dok se koronavirus ne pobijedi na svjetskoj razini.

Još jedan neslavni rekord je da je WHO prvi put bilježio više od 9500 umrlih tri dana zaredom: 9928 u četvrtak, 9567 u petak i 9924 u subotu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene