Sadnice, ilustracija
Sadnice, ilustracija Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Pixsell

Ravnateljstvo civilne zaštite je objavilo da vrtni centri i rasadnici mogu nastaviti raditi, ali se moraju pridržavati Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


Pojam "poljoprivredne ljekarne" podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Vezani članci Transport čovjeka sa simptomima koronavirusa u Pretoriji, ilustracija Na jednom kontinentu smrtnost od COVID-a dramatično porasla: "Ovo postaje zabrinjavajuće za sve nas" Granični prijelaz, ilustracija Iz MUP-a dodatno objasnili tko se i kada bez testa i izolacije može vratiti u Hrvatsku iz Srbije, BiH i Crne Gore

"S obzirom na upit Ministarstva poljoprivrede u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova te s tim u vezi prodajom poljoprivrednog reprodukcijskog materijala (sjeme, presadnice, sadnice) i rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, daje se tumačenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

U smislu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ iz točke III. stavka 2., podtočke f) podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu", piše u priopćenju.

Prema tome, vrtni centri i rasadnici mogu nastaviti raditi, ali se moraju pridržavati Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.