Vrtić, ilustracija - 1
Vrtić, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke prema kojima se sljedeći tjedan otvaraju vrtići i osnovne škole za niže razrede. Od Grada Zagreba doznajemo kako će biti regulirano naplata boravka djece u tim ustanovama.


U ponedjeljak 11. svibnja svoja vrata otvaraju dječji vrtići i škole. U škole će ići učenici razredne nastave. Pitali smo Grad Zagreb kako će biti regulirana naplata boravka djece u tim institucijama te hoće li se dječji vrtić i produženi boravak naplaćivati i roditeljima čija djeca ne budu dolazila.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Na sjednici VNS-a razgovarali i o obveznom cijepljenju: "Moramo učiniti sve da se protiv korone cijepi najveći broj građana" Bar, ilustracija Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak

Kako su nam odgovorili iz Grada Zagreba, roditelji djece u gradskim vrtićima bit će oslobođeni plaćanja do potpunog opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave. Isto vrijedi i za plaćanje programa produženog boravka u školama, navode.

"Roditelji djece koja pohađaju vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb bit će oslobođeni utvrđenog iznosa participacije u ekonomskoj cijeni vrtića do potpunog opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (Narodne novine 29/20 i 32/20) Vlade Republike Hrvatske. Navedeno će se primjenjivati i za plaćanje programa produženog boravka", priopćeno je iz Grada Zagreba.

HZJZ preporučio ostanak djece kod kuće

Podsjetimo, HZJZ preporučuje ostanak kod kuće djece i djelatnika s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima), kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Potiču ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom na to da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.