Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebne mjere

Vrtići i škole sljedeći tjedan otvaraju vrata. Provjerili smo hoće li ih Zagrepčani morati plaćati i ako djeca ostanu doma

Vrtić, ilustracija - 1
Vrtić, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke prema kojima se sljedeći tjedan otvaraju vrtići i osnovne škole za niže razrede. Od Grada Zagreba doznajemo kako će biti regulirano naplata boravka djece u tim ustanovama.

U ponedjeljak 11. svibnja svoja vrata otvaraju dječji vrtići i škole. U škole će ići učenici razredne nastave. Pitali smo Grad Zagreb kako će biti regulirana naplata boravka djece u tim institucijama te hoće li se dječji vrtić i produženi boravak naplaćivati i roditeljima čija djeca ne budu dolazila.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Iz predostrožnosti Dezinficira se vrtić u Splitu: Prošlog tjedna u njemu su boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj

Kako su nam odgovorili iz Grada Zagreba, roditelji djece u gradskim vrtićima bit će oslobođeni plaćanja do potpunog opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave. Isto vrijedi i za plaćanje programa produženog boravka u školama, navode.

"Roditelji djece koja pohađaju vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb bit će oslobođeni utvrđenog iznosa participacije u ekonomskoj cijeni vrtića do potpunog opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (Narodne novine 29/20 i 32/20) Vlade Republike Hrvatske. Navedeno će se primjenjivati i za plaćanje programa produženog boravka", priopćeno je iz Grada Zagreba.

HZJZ preporučio ostanak djece kod kuće

Podsjetimo, HZJZ preporučuje ostanak kod kuće djece i djelatnika s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima), kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Potiču ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom na to da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene