Pacijente COVID odjela u Kliničkoj bolnici Dubrava razveselili su volonteri koji su organizirali akciju "Obitelj na dar". Zbor je zapjevao i za bolesnu dječicu na Rebru.

Galerija Članovi zborova pjevali djeci koja se nalaze u KBC-u Zagreb - 1 Članovi zborova pjevali djeci koja se nalaze u KBC-u Zagreb - 2 Članovi zborova pjevali djeci koja se nalaze u KBC-u Zagreb - 3 +0 Volonteri za pacijente KB Dubrava organizirali akciju Obitelj na dar

Posljednjih dana volonteri su prikupljali pametne mobitele i u četvrtak su ušli u COVID odjel. Pacijentima starije životne dobi omogućili su da vide i čestitaju Božić svojim obiteljima.

Bilo je tu i suza i smijeha. Akcijom je prikupljeno više mobitela nego što je trebalo za Dubravu pa se organizatori nadaju da će se proširiti i na ostale COVID odjele u Hrvatskoj.

"Bila je ta jedna gospođa koju je doslovno cijela obitelj dočekala. Od unuka, mislim da je sin tu bio. Stvarno, predivno. Predivno", kazala je studentica medicine i volonterka Lea.

"Čak i ovi koji nisu bili toliko dobrog zdravstvenog stanja, samo da su čuli svoje obitelji. To je ono - iako ne mogu ništa reći, barem se osmijeh nakon tih 5 ili 10 minuta razgovora pojavi na licu u kakvom god bili stanju. To stvarno... svi smo se naježili svako malo", opisala je studentica medicine i volonterka Jana.

Božićne pjesme čule su se ispred COVID bolnice. Zbor je pjesmom u KB Dubravu unio malo blagdanskog duha. Na videosnimci koju smo dobili od čitatelja vidi se ruka zaposlenika koji maše s prozora.

I na Rebru iznenađenje

I na Rebru - iznenađenje! Bolesnoj dječici pod prozorom je zapjevao zbor. Mladi iz zborova zagrebačkih župa su se okupili i za Badnjak odlučili razveseliti pacijente te izveli nekoliko pjesama.

A iz KBC-a Zagreb osoblje je poslalo simbolične poklone svojim kolegama koji rade na COVID odjelima pa su tako i pune kutije stigle u stacionar u Areni.

Stradun na Badnjak - 5 COVID kolenda: Unatoč strogim mjerama Dubrovčani izašli na Stradun kako bi obilježili Badnjak

Cjepivo, ilustracija Veliki vodič kroz cijepljenje: Kojim ćemo se redosljedom cijepiti, koliko doza stiže i hoće li ga biti dosta za sve koji ga žele

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju