Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret u susjedstvu

Vodeći srpski epidemiolog nakon proboja koronavirusa u starački dom dao ostavku pa intervenirao i Vučić: Od ostavke ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlog ostavke člana srpskog stožera su napadi na društvenim mrežama nakon što se otkrilo da je u domu za starije u Nišu zaraženo 135 štićenika. O ostavci je dr. Predrag Kon pisao na Facebooku. Intervenirali su Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Član srpskog kriznog stožera za borbu protiv epidemije koronavirusa, epidemiolog Predrag Kon, u utorak ujutro dao je ostavku, prenijeli su srpski mediji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puno ljudi u bolnicama Kod susjeda blago pada broj novozaraženih, no novog ublažavanja mjera nema Slika nije dostupna gotovo 5500 zaraženih u srbiji Imaju crni rekord od početka godine, u bolnicama sve više djece: "Tinejdžerskog su uzrasta, s upalom pluća"

Nekoliko sati kasnije, izgleda da od ostavke ipak neće biti ništa. Tanjug piše kako je završio sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i dr. Kona. Dogovoreno je da dr. Kon nastavi voditi svoj tim epidemiologa u borbi protiv koronavirusa. 

Srpski mediji objavii su ranije kako je Predrag Kon ostavku dao zbog kritika na račun stožera zbog proboja koronavirusa u starački dom u Nišu.

“Koliko vidim po Facebooku, glavni 'krivac' za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam. 'Ratove' neću voditi ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnjev umjesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vrijeme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!” napisao je dr. Kon, prenio je b92.

Nakon što je čak 135 korisnika staračkog doma iz Niša i četvero zaposlenika zaraženo koronavirusom, policija je uhitila direktora doma zbog sumnje da nije poduzeo sve mjere kako bi spriječio širenje zaraze.

U Srbiji je potvrđeno 4054 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 85 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene