Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijede od sutra

Vlada uoči uvođenja COVID potvrda: "Cijepite se kako bismo se što prije vratili životu bez restrikcija"

Šira primjena Covid potvrda - 2
Šira primjena Covid potvrda - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Vlada se oglasila priopćenjem u vezi novih mjera koje na snagu stupaju od utorka.

"Obvezno testiranje u državnim i javnim službama, osim za osobe koje ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja bolesti COVID-19, uvodi se s ciljem daljnjeg povećanja zdravstvene sigurnosti građana, kao što je to ranije učinjeno u sustavu zdravstva i socijalne skrbi", piše u priopćenju Vlade.

Ističu kako će svi koji ulaze u Banske dvore, ili dolaze na sjednice Vlade u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici od sutra morati imati COVID potvrde. To se odnosi na zaposlenike, dužnosnike, stranke, posjetitelje i medijske djelatnike.

"I ovom prigodom naglašavamo da je cijepljenje najbolji i najučinkovitiji način zaštite od koronavirusa, osobito od težih oblika bolesti. Cjepiva ima dovoljno, besplatno je i apeliramo na sve naše sugrađane, koji to još nisu učinili, da vjeruju struci i da se cijepe", poručuju iz Vlade.

Dodaju kako je u proteklim tjednima u Hrvatskoj zabilježen povećani interes za cijepljenje prvom dozom.

"Nadamo se da će se građani cijepiti u što većem broju kako bismo postigli što veći stupanj zaštite i što prije se vratili životu bez restrikcija", piše u priopćenju Vlade koja poziva građane i da se docijepe trećom, booster dozom, osobito one koji su starije životne dobi ili su imunokompromitirani, kako bi se produljilo trajanje zaštite.

Sutra na snagu stupa Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obveznom testiranju na virus SARS-CoV-2 dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne samouprave ili Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u njima imaju većinski udio, kao i zaposlenika trgovačkih društava koja su u većinskom vlasništvu trgovačkih društava u kojima Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne samouprave imaju većinski udio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene