Obavijesti Video Pretražite Navigacija
85.000 provjera u jedan dan

Rasporedili 8000 policajaca: Postrožili mjere, uveli strogi nadzor i dobili željenu posljedicu

Cjepivo protiv koronavirusa
Cjepivo protiv koronavirusa Foto: DNEVNIK.hr
U Grčkoj broj tjednih cijepljenja prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa gotovo se udvostručio otkad se vlada odlučila na strože mjere za necijepljene osobe.

U prvom tjednu studenog više od 40.000 ljudi primilo je svoju prvu dozu cjepiva, prema izvješću novina Kathimerini u nedjelju. U posljednjem tjednu listopada, ta brojka je iznosila oko 25.000 osoba.

Od subote je necijepljenim osobama dopušten posjet javnim institucijama samo ako imaju negativan test. Ovo se odnosi i na posjete državnim tijelima. Samo su izuzeti supermarketi i ljekarne. Dodatno, necijepljeni radnici moraju pokazati dva negativna testa tjedno. Mjere se strogo nadziru. Vlada je rasporedila dodatnih 8000 policajaca u ovu svrhu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Vjerovalo se u savjest Vučić primio treću dozu cjepiva i priznao bitnu pogrešku: ''To bi bilo fer. Nažalost se nisam na vrijeme toga sjetio''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjera ipak djeluje Obvezno cjepivo podijelilo građane: ''Predsjednik nije vaša mama! Spremni smo za bitku kako bi okončali neustavno s*anje''

Prema policiji, bilo je oko 85.000 provjera u zemlji samo u subotu. Policajci su izdali stotine kazni, a nekoliko restorana privremeno je zatvoreno. Necijepljenim gostima bez valjanog testa naplaćivane su kazne od 300 eura.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene