Da nema koronavirusa, u ovo vrijeme pred Uskrs, već bismo naveliko brojali turiste. No, virus piše drugačiju turističku priču. Trenutačno je u zemlji 11 tisuća gostiju, osim domaćih, tu su i Nijemci, Talijani.

Galerija Turizam po korona pravilima - 5 Turizam po korona pravilima - 6 Turizam po korona pravilima - 4 +4 Turizam po korona pravilima - 8

Iako još nije posve definirano, COVID putovnicu trebali bi dobiti oni koji su cijepljeni, oni koji su preboljeli ili oni koji su se neposredno prije putovanja testirali PCR testom.

Vezani članci Ivana Kolić, neuropedijatrica Klinike za pedijatriju u Rijeci Neuropedijatrica upozorila na crvene zastavice: ''Nekoliko je ključnih trenutaka kada roditelji trebaju potražiti liječničku pomoć'' Prosvjed u Švedskoj Tisuće prosvjednika protiv COVID potvrda izašlo na ulice: "Moramo moći sami odlučiti što želimo s vlastitim tijelom"

''Prvo treba definirati što je to COVID putovnica. Po mom sudu, ako je to nekakav preduvjet za prelazak granica, onda je tu riječ o diskriminaciji. Ako je riječ o dokumentu koji će onima koji su se cijepili omogućiti brži i lakši prelazak granice - ja sam za to'', rekao je Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge turizma.

Iz Hrvatske udruge turizma mišljenja su da status sigurne destinacije možemo dobiti jedino ako su procijepljeni i turistički djelatnici. Više od 70 posto zaposlenika iskazalo je interes za cijepljenje

Nautičari prvi otvaraju sezonu. No, iako su gosti na brodovima daleko od gradske vreve i masovnih gužvi, ne znači da na pridržavanje epidemioloških mjera t smijemo zaboraviti. No, sve dok ne profunkcioniraju letovi, o ozbiljnom turizmu teško je razmišljati. Situacija se mijenja iz dana u dan.

Trenutačno je u Hrvatskoj 11 tisuća turista, od kojih je 6 tisuća domaćih. Uskrs je pred vratima, vrijeme kada bi se trebali baviti ozbiljnijim turističkim brojkama. No, nažalost, brojke koje uporno rastu i kod nas i u okruženju su - brojke zaraženih.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju