Današnjom norijadom maturanti će zakoračili u novo poglavlje života. Slavlje maturanata na zagrebačkom Bundeku trajalo je do večernjih sati.

Galerija Josip Matanić - 2 Josip Matanić - 1 Petra Buljan +3 Norijada u Karlovcu - 2

Dan s maturantima provela je reporterka Petra Buljan, koja se za Dnevnik Nove TV javila s Bundeka gdje je razgovarala s Josipom Matanićem, maturantom Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Vezani članci Videozid o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj - 4 U Hrvatskoj u samoizolaciji grad veličine Osijeka: Doznali smo koliko je država potrošila na bolovanja Koronavirus, ilustracija SAD će tražiti obavezno cijepljenje protiv koronavirusa za radnike koji prelaze granicu

Josip je rekao kako su maturanti ove godine ipak nešto više učili, a strah od mature, kaže, možda je malo veći.

"Online nastava je puno drukčija nego nastava uživo, nije to jednako dobro kao u školi. Puno je teže u takvim uvjetima naći motivaciju", priznaje maturant.

Što se tiče kolega maturanata, kaže da ih je ove godine puno više upisalo pripreme za maturu kako bi popunili "rupe".

Na pitanje je li ipak trebalo organizirati službenu povorku i proslavu za maturante, Josip kaže kako bi u tom slučaju možda bilo malo više držanja epidemioloških mjera.

"Ipak, neizbježno je da bi se događala ovakva okupljanja", smatra Josip. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju