Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo više od 32.000 ljudi

U Velikoj Britaniji najviše umrlih u Europi, stručnjaci procjenjuju da bi stvaran broj mrtvih mogao biti i veći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Britaniji od posljedica COVID-19 umrlo je više od 32 tisuće ljudi, čime je ta zemlja prestigla Italiju na popisu najpogođenijih europskih zemalja epidemijom novog koronavirusa, pokazuju podaci objavljeni u utorak.

S novih 7000 smrtnih slučajeva proteklog tjedna u Engleskoj i Walesu, ukupan broj preminulih u epidemiji u Velikoj Britaniji sada iznosi 32.313. To je više nego u Italiji, prethodno najpogođenijoj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od dvotjedne karantene Gradonačelnik Dubrovnika poslao pismo britanskom premijeru: ''Dubrovački turizam ovisi o britanskom tržištu. Kod donošenja mjera promatrajte Hrvatsku po regijama, ne kao cjelinu'' Slika nije dostupna ''Učimo cijelo vrijeme'' Johnson priznao da je Britanija povukla neke krive poteze u pandemiji i poručio: ''Najgore će biti iza nas do sredine 2021.''

Ti podaci mogli bi povećati pritisak na premijera Borisa Johnsona, koji je duže od ostatka Europe čekao na uvođenje mjera izolacije nakon što su se pojavili prvi slučajevi bolesti.

Oporbene stranke kritizirale su Johnsonovu odluku da odgodi uvođenje karantene čak i u vrijeme kad su bolnice u Italiji već bile na izmaku kapaciteta. Oporba također tvrdi da je vlada bila prespora u uvođenju masovnog testiranja i osiguravanju dovoljno opreme za zdravstveni sustav.

Stručnjaci procjenjuju da bi stvaran broj mrtvih u epidemiji u Velikoj Britaniji mogao biti i veći. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene