Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri osobe ozdravile

Varaždin: Jedan novi slučaj zaraze, ukupno 21 oboljeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u zadnja 24 sata, čime se ukupan broj oboljelih u županiji popeo na 21 osoba, od kojih su četiri ozdravile.

Županijski stožer civilne zaštite u subotu je priopćio kako je novooboljela osoba bila u bliskom kontaktu s ranije zaraženom.

Pročitajte i ovo Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Nenad Kudelić Crvena točka Europe Šef bolnice u gradu u kojem epidemija divlja: "Ako se nešto pod hitno ne promijeni, sustav će se urušiti"

U varaždinskoj Općoj bolnici od virusa se liječi 17 osoba, a sve su trenutno općeg dobrog stanja.

Ukupna slika oboljelih pokazuje da je 11 slučaja "importirano" iz inozemstva, dva iz Zagreba, a osam slučaja su bliski kontakti tih zaraženih osoba.

Kod dosad izliječenih osoba utvrđeno je da od pojave simptoma virusa do negativnih briseva, odnosno izliječenja, u prosjeku prođe 21 dan.

Načelnik stožera Robert Vugrin naveo je i kako je do sada u županiji ukupno testirana 231 osoba, pod mjerom samoizolacije su trenutno 2404 osobe, a u zadnja 24 sata zabilježeno je samo jedno kršenje te mjere.

Vugrin je rekao da je policija u isto vrijeme utvrdila 66 slučajeva napuštanja mjesta prebivališta bez valjane propusnice.

Varaždinci žele u vikendice i vinograde, propusnice im obustavljene

Varaždinski gradski Stožer civilne zaštite do ponedjeljka je obustavio izdavanje propusnica za napuštanje mjesta prebivališta svojim sugrađanima, jer ih mnoštvo zbog lijepog vremena želi otići na vikendice ili u vinograde, a čime bi kršili mjere sprječavanja širenja zaraze.

Iz Stožera su u priopćenju upozorili kako su u subotu zagušeni mnogobrojnim zahtjevima Varaždinaca za izdavanjem propusnice kako bi iz grada mogli otići u susjedne općine gdje imaju vikendice i vinograde, odnosno mjesta za odmor u prirodi.

Načelnik gradskog stožera Zlatan Avar stoga je, sukladno odlukama kojima se zbog epidemije koronavirusa zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka osobama koje za to nemaju vitalne razloge, do ponedjeljak obustavio izdavanje propusnica.

Avar je istaknuo da će biti obrađeni samo pristigli zahtjevi koji kao razloge za napuštanje mjesta imaju opravdane potrebe.

Iz Stožera napominju kako su i dalje na snazi odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se strogim mjerama spriječilo širenje zaraze.

Građane zato pozivaju da unatoč lijepom vremenu ostanu doma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene