Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO JE VLADA UKRALA BOŽIĆ

Poduzetnici položili vijenac i upalili svijeće ispred Ministarstva: ''Tjeraju tisuće tvrtki u propast''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Glas poduzetnika položila je vijenac i upalila svijeće ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Time žele ukazati na nedovoljno konkretne mjere pomoći poduzetnicima te svoje golemo nezadovoljstvo.

U ponedjeljak ujutro iz udruge Glas poduzetnika izrazili su nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama položivši vijenac i upalivši svijeće ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Pročitajte i ovo Liječnici, ilustracija - 2 Premijer obećaje povećanje Nepravda u borbi protiv korone: "Oni koji su se javili raditi na COVID odjele kažnjeni manjom plaćom"

Apeliraju na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da razriješi s dužnosti ministra gospodarstva Tomislava Ćorića. Naime, smatraju da Vlada i Ministarstvo nisu donijeli konkretne pomoći i obeštećenja za poduzetnike tijekom pandemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 5 Hrvatska iz minute u minutu U Splitu do kraja tjedna počinje brzo antigensko testiranje na COVID-19, rezultati poznati već nakon 15 minuta

''Međutim, dobili su kratkoročne i nedovoljne mjere koje tjeraju tisuće tvrtki u propast, a desetke tisuća ljudi u nezaposlenost. Također, za razliku od zaposlenika u javnom sektoru, velik dio zaposlenika iz privatnog sektora neće dobiti zaslužene božićnice. Zbog nedostatka bilo kakvih konkretnih poteza nadležnog Ministarstva privatnom sektoru ukraden je Božić", poručuju iz udruge Glas poduzetnika.

Odgovor ministra

Ministar gospodarstva i održivog razvoja odgovorio je na današnji potez udruge Glas poduzetnika rekavši da njihov narativ nije način na koji će on komunicirati. Također, rekao je da danas ima sastanak s Hrvatskom udrugom poslodavaca, koji predstavljaju većinu poduzetnika te da je problem Udruge što ne žele čuti artikulirana razmišljanja, ako ta nisu na tragu njihovih, prenosi N1.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene