Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLJEDICE KORONAVIRUSA

Udar na dubrovački turizam: "Buking dnevno lošiji 45 posto nego lani u ovo vrijeme"

Pogled sa dubrovačkih zidina (Foto: Dnevnik.hr)
Pogled sa dubrovačkih zidina (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pogled sa dubrovačkih zidina (Foto: Dnevnik.hr) Pogled sa dubrovačkih zidina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pogled na Dubrovnik Galerija 1/5 >>
Grad Dubrovnik predstavio je plan za štete koje bi koronavirus mogao ostaviti na dubrovački turizam. Procjena je da će grad u prvih šest mjeseci izgubiti 30 milijuna kuna.

Zato je dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio rebalans proračuna u svibnju. Srećom, Grad je prošle godine imao višak u proračunu, pa će se to nadoknaditi. No zakaže li glavna sezona, problemi bi mogli biti veliki.

Pročitajte i ovo Joško Cebalo, načelnik Stožera CZ DNŽ DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA Načelnik stožera o cijepljenju turističkih djelatnika, testiranju turista i mjerama: "Za dolinu Neretve smo morali predložiti produljenje mjera" Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Prvi dan strožih mjera Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune

"Sad je buking dnevno lošiji 45 posto nego lani u ovo vrijeme", rekao je član Turističkog vijeća Stanko Ljubić.

"Mi ćemo do lipnja vidjeti, a onda se resetirati, pomoći ljudima... javne površine, porez na potrošnju", najavio je dubrovački gradonačelnik. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene