Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovi pred Ksaverom

U Zagrebu se od jutra čeka na dozu cjepiva, građani pomalo nervozni: ''Naše eminencije cijepi gdje god treba, a nas stave da kao stoka stojimo i čekamo''

Aktualno Galerija Red za cijepljenje na Ksaveru u Zagrebu Red za cijepljenje na Ksaveru u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 5 Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 5 Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 4 Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 4 Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 3 Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - 2 Galerija 1/6 >>
Masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa nastavlja se u Zagrebu.

Drugi je dan masovnijeg cijepljenja građana u Zagrebu. Na više punktova cijepi oko 400 cjepitelja, rekao nam je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Andrija Štampar''.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret blagdanima Svi su na nju već pomalo i zaboravili, a broj zaraženih i oboljelih raste: Stručnjaci su zabrinuti, upozoravaju na ključne preporuke Alemka Markotić NA UDARU KORONAVIRUSA Markotić objasnila što zasad znamo o novom soju od kojega strahuje cijeli svijet

''Nemamo još od njih točne podatke o odazivu. Jučer smo procijepili oko 200 ljudi, točnije njih 196, a došli su svi koji su se i naručili'', otkrio je.

Kaže da i danas očekuju da će cijepiti 200-tinjak građana. ''To su oni koji nemaju svog obiteljskog liječnika i stariji građani kojima je k nama bliže doći, pa su nam poslali e-mail ili se naručili telefonski'', kazao je Šostar.

Uskoro dostupan i pozivni centar

O drugoj fazi masovnog cijepljenja govorio je jutros i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak

Objasnio je da su zagrebačke ravnatelje domove zdravlja zamolili listu cijepljenja, na temelju koje očekuju da će se danas cijepiti oko 900 ljudi.

''Radimo od 9, ali ljudi su došli ranije. Interes je vrlo velik, što nam je jako drago'', otkrio je Capak. Kaže da se, bude li potrebe, cijepljenje može organizirati i na Zagrebačkom Velesajmu.

Nervoza zbog čekanja

Zbog čekanja i gužve bilo je dosta nervoze. ''U isto vrijeme naručili ljude preko 65 godina, da stojimo tu ko psi. Mi smo svi bolesni ljudi'', kažu građani.

''Naše eminencije, saborske, cijepe da njima dolaze gdje treba, a nas ovako kao stoku stave u red da stojimo i čekamo cjepivo'', kaže Željka. A duge redove nije očekivala ni Jasminka. ''Nije baš ugodno, vjerujte. Nisam očekivala, ali tak' je kak' je'', rekla je.

Danas se građani cijepe Pfizerom i AstraZenecom. ''S ljudima će se ovdje porazgovarati o njihovim preferencijama, ali to ne bi trebalo imati veze'', poručio je Krunoslav Capak.

Rekao je da će s radom uskoro početi i centralna internetska platforma za naručivanje na cijepljenje.

''Postoje neki tehnički problemi koji su produžili taj rok. Mislim da će pozivni centar, za one koji se ne koriste internetom i računalom, početi raditi sutra'', rekao je za N1. Dodao je da će i platforma uskoro biti dostupna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene