Koronavirus, listracija
Koronavirus, listracija Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Da se cijepljenje, kada se želi, može organizirati i drugačije, dokazali su u Međimurju gdje su, epidemiološki gledano, prošli put od najbolje do najlošije županije u Hrvatskoj.


Međimurska županija prva je uvela elektroničko naručivanje na cijepljenje.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Nema samo Hrvatska probleme sa sustavom za naručivanje na cijepljenje, i njima je pao sustav: "Razmislite o mogućnosti dolaska bez narudžbe" Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Hoće li se protiv korone cijepiti i djeca? Šef splitske infektologije poručuje: "Razloga za uznemirenost roditelja nema"

Otvorena je platforma na stranicama Doma zdravlja Čakovec. Uz nekoliko klikova mišem građani će poslati svoje podatke, uključujući i datum rođenja, svog izabranog doktora, kronične bolesti, alergijske reakcije, i ući u sustav.

Kad dođete na red stiže obavijest elektroničkom poštom kada i gdje trebate doći na cijepljenje.

Ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal otkrila je da je odaziv građana zasad velik, a dosad ih se oko 15.000 prijavilo za cijepljenje.

''U subotu je bilo prvo masovnije cijepljenje u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Dosad smo cijepili oko 4000 osoba, a ovom akcijom smo dodatnih 1096 osoba cijepili'', rekla je ravnateljica i dodala da su iskorištene sve doze koje je županija dobila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

 


Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.