Koronavirus, listracija
Koronavirus, listracija Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Da se cijepljenje, kada se želi, može organizirati i drugačije, dokazali su u Međimurju gdje su, epidemiološki gledano, prošli put od najbolje do najlošije županije u Hrvatskoj.


Međimurska županija prva je uvela elektroničko naručivanje na cijepljenje.

Vezani članci Cjepivo Sputnjik V Rusko veleposlanstvo: ''Hrvatska potvrdila da je zainteresirana za Sputnjik V. To se mora hitno riješiti'' Igle za cijepljenje U prva 24 sata rada nove platforme na cijepljenje se naručilo više od 30.000 ljudi

Otvorena je platforma na stranicama Doma zdravlja Čakovec. Uz nekoliko klikova mišem građani će poslati svoje podatke, uključujući i datum rođenja, svog izabranog doktora, kronične bolesti, alergijske reakcije, i ući u sustav.

Kad dođete na red stiže obavijest elektroničkom poštom kada i gdje trebate doći na cijepljenje.

Ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal otkrila je da je odaziv građana zasad velik, a dosad ih se oko 15.000 prijavilo za cijepljenje.

''U subotu je bilo prvo masovnije cijepljenje u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Dosad smo cijepili oko 4000 osoba, a ovom akcijom smo dodatnih 1096 osoba cijepili'', rekla je ravnateljica i dodala da su iskorištene sve doze koje je županija dobila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

 


Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.