Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje mjesta u bolnicama

Nagli porast broja novozaraženih u Vojvodini, pozitivan i premijer

Sinj i Zagora bore se s koronavirusom - 6
Sinj i Zagora bore se s koronavirusom - 6 Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik vojvođanske vlade Igor Mirović pozitivan je na koronavirus, prenijeli su u utorak regionalni mediji navodeći kako se u Novome Sadu drastično povećao broj zaraženih te su registrirana 463 nova slučaja u posljednja 24 sata.

Čelnik vojvođanske vlade je potvrdio za agenciju Tanjug da je zaražen i da ima blagu kliničku sliku te da je u izolaciji kod kuće.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Prema neslužbenim informacijama portala 021.rs, osim Igora Mirovića, nitko drugi u vladi trenutačno nije pozitivan, a dio članova vlade, kao i drugih suradnika koji su bili u kontaktu s Mirovićem, odlučio je jedno vrijeme biti u izolaciji, uz testiranje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je ponedjeljak za taj grad bio najgori po pitanju broja zaraženih koronavirusom. "Situacija je takva da je jučer bio uvjerljivo najteži dan, više od 400 zaraženih u Novom Sadu. Pretpostavljam da ćemo imati teške dane do konca studenog i da ćemo od prosinca ući u drugu fazu", rekao je Vučević.

Dodao je da za sada i dalje brojke zaraženih rastu i da je sve manje mjesta u bolnicama, kao i da su veliki redovi u COVID ambulantama. U Kliničkom bolničkom centru Vojvodine (KCV) trenutačno se liječi 301 pacijent obolio od COVIDA-19, od kojih je 19 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok se u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu liječi 14 pacijenata, priopćeno je iz KCV.

Navodi se da je prethodna noć bila veoma teška jer je zabilježen značajan porast broja pacijenata, kako onih koji su pregledani ambulantno, tako i onih koji su primljeni na bolničko liječenje. U cijeloj Srbiji u posljednjih 24 sata koronavirusom zaraženo je 2813 osoba.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene